Duminica, 14 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Afaceri Idei de succes 60 de firme noi create in 6 judete din Regiunea Nord-Est

60 de firme noi create in 6 judete din Regiunea Nord-Est

Email Imprimare

120 de locuri de munca si 60 de firme noi au fost create in judetele Iasi, Bacau, Botosani, Neamt, Suceava si Vaslui, in cadrul proiectului ACCES - Antreprenoriat, Consiliere si Consultanta pentru o Economie Sustenabila, derulat in perioada 16 ianuarie 2018 - 15 ianuarie 2021 in Regiunea Nord-Est de Centrul Diecezan Caritas Iasi si coordonat de Radu Gelu Onisoru, manager de proiect si director formare profesionala si fonduri europene.
Proiectul a fost cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020 si a avut o valoare totala de peste 3,1 milioane de euro, din care pana la 2,4 milioane de euro ajutoare de minimis pentru infiintarea si dezvoltarea a 60 de intreprinderi cu profil non-agricol, in mediul urban, precum si pentru crearea si mentinerea a 120 de locuri de munca in cele 6 judete aferente Regiunii NE. Totodata, 360 de persoane au beneficiat de imbunatatirea competentelor antreprenoriale prin participarea gratuita la cursurile de formare antreprenoriala, fiind consiliati in vederea realizarii planurilor de afaceri.
Stimularea antreprenoriatului a fost unul dintre cele patru obiective pe termen lung ale strategiei pentru educatie de la nivelul Uniunii Europene, "Education and Training 2020". inscriindu-se pe aceasta linie a educatiei antreprenoriale, pe durata celor 3 ani de derulare, proiectul a creat un context favorabil aparitiei de noi oportunitati antreprenoriale si furnizarii unui fond de informatii utile, acordarii asistentei si sprijinului necesar dezvoltarii unui mediu antreprenorial profesionist si eficient la nivelul celor 6 judete aferente Regiunii de dezvoltare NE. imbunatatirea competentelor antreprenoriale, sustinerea infiintarii de noi intreprinderi cu profil non-agricol, in mediul urban, precum si cresterea gradului de ocupare pentru persoanele din regiunea Nord-Est sunt doar cateva dintre obiectivele atinse pe durata proiectelor desfasurate in cadrul organizatiei noastre, a declarat Radu Gelu Onisoru, manager "ACCES - Antreprenoriat, Consiliere si Consultanta pentru o Economie Sustenabila" si director formare profesionala si fonduri europene, Centrul Diecezan Caritas Iasi.
Pe durata proiectului au fost desfasurate 6 caravane de informare a publicului din cele 6 judete ale proiectului si au avut loc 18 intrevederi cu reprezentanti ai autoritatilor publice locale.

Despre Centrul Diecezan Caritas Iasi
Centrul Diecezan Caritas Iasi este o organizatie formata dintr-o echipa motivata si responsabila care se ghideaza dupa valorile si principiile crestine: solidaritate, respectarea demnitatii umane si drepturile omului, transparenta, daruire, lucru in echipa, responsabilitate, universalitate, integritate, dezvoltare comunitara si implicarea voluntarilor.
Asociatia promoveaza caritatea, furnizeaza servicii sociale persoanelor defavorizate, este un centru de coordonare si de resurse in dieceza de Iasi, oferind constant modele de bune practici pentru societate, raspunzand profesionist, prin implicare si devotament, nevoilor cu care se confrunta societatea, aducand o contributie favorabila in educarea, ajutorarea si dezvoltarea acesteia.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.