Joi, 30 martie 2017, incepand cu ora 18.00, a avut loc Ziua Portilor Deschise Unica Sport, cu tema Un angajat activ, un angajat fericit! Evenimentul a fost organizat de Unica Sport Romania si Romartizanat si a avut loc in sala Unica Sport Romania, strada Gara Herastrau, nr. 4D, cladirea de birouri C, parter, sector 2, Bucuresti. Companiile care au sprijinit organizarea acestui eveniment au fost: Himalaya Herbal Healthcare - o companie cu o istorie si o traditie semnificativa, ce joaca un rol important in transpunerea stiintei Ayurveda in intreaga lume, Crama Oprisor – un producator de vinuri cu o istorie indelungata, care ne ofera spre degustare vinurile cramei, Kiwi Finance - cel mai mare broker din Romania, lider de piata de peste 13 ani si partener strategic al bancilor din top 10, Agriro Fresh - lider pe piata producatorilor de plante aromatice si salate ready to eat din Romania, Viwa Vitaminwatter – ale caror produse va invitam sa le testati, si Mio Bio - un boutique chic de branduri alese, cosmetice bio si 100% naturale.
La birou
Unica Sport Romania a organizat Ziua Portilor Deschise
Un angajat activ, un angajat fericit!
Joi, 30 martie 2017, incepand cu ora 18.00, Unica Sport Romania si Romartizanat, in parteneriat cu Ministerul Turismului, organizeaza Ziua Portilor Deschise, cu tema Un angajat activ, un angajat fericit! Evenimentul va avea loc in sala Unica Sport Romania, strada Gara Herastrau, nr. 4D, cladirea de birouri C, parter, sector 2, Bucuresti (in apropierea statiei de metrou Aurel Vlaicu). Programul evenimentului va cuprinde prezentari sustinute de manageri de HR si se va incheia cu o prezentare de ii realizata de Romartizanat, o degustare de vinuri si o tombola cu produse oferite de partenerii evenimentului. La eveniment sunt invitati sa participe manageri, directori de resurse umane, specialisti de HR si comunicare interna, alaturi de jurnalisti.
Cum poti calatori fara un depozit mare de bani?
De obicei, accesam job boardurile pentru a gasi un job de zi, care ne-ar intemnita intr-un birou pe un an, poate doi. Insa haideti sa ne imaginam ca v-ati pornit intr-o aventura de lunga durata si ajungeti la momentul in care realizati ca n-ar strica sa mai faceti rost de niste bani. Care ar fi solutia?
Indiferent de sfera profesionala in care sunteti specializat, exista site-uri care va pot ajuta in situatii dificile, din punct de vedere financiar.
Stai pe scaun asa cum simti, cu swopper!
In redactia Dacic Cool, munca este preponderent... la birou. Chiar daca punem mult suflet! Noi, cei din echipa Dacic Cool, lucram mult pe computer, vorbim la telefon, scriem, editam texte etc. Si, la fel ca majoritatea oamenilor de astazi, resimtim de multe ori efectele neplacute ale sedentarismului. Insa zilele trecute, am avut ocazia sa testam unul dintre cele mai inovatoare scaune de birou, despre care auziseram, dar pe care nu avuseseram sansa sa il cunoastem mai indeaproape. Si a fost o experienta foarte interesanta, despre care dorim sa va povestim cate ceva. A fost o experienta care ne-a facut sa ne gandim mai mult la modul in care stam de obicei pe un scaun de birou, la pozitia corpului si mai ales a coloanei vertebrale - lucruri pe care de obicei le trecem cu vederea, le neglijam.
forFITOUT aduce inovatie si design intr-o clinica de stomatologie
forFITOUT a livrat cu succes cel mai recent proiect de amenajari interioare, si nu pentru un spatiu de birouri, ci pentru cea mai moderna clinica de stomatologie si estetica dentara din Romania – Trident – care si-a deschis un nou sediu in Bucuresti. Clientul si-a dorit sa isi dezvolte in regie proprie cladirea, pe principiul Build to Suit si sa isi creeze propriul univers de lucru. Un proiect ambitios, ce are in componenta 8 cabinete stomatologice cu aparatura performanta, o sala de training/ conferinte, o camera de sterilizare, o zona de asteptare, dar si un bloc operator si radiologie.
Biroul tau este iluminat corect?
In prezent, pana la 80% din informatii sunt procesate vizual. Munca de birou este foarte solicitanta din punct de vedere vizual si necesita o iluminare buna pentru confort si productivitate maxima. Iluminatul la locul de munca se bazeaza pe principii ergonomice si trebuie sa indeplineasca cerintele de siguranta in sensul sanatatii si securitatii in munca. Iluminatul este un element vital pentru orice spatiu de lucru.
Ce trebuie luat in considerare atunci cand vine vorba de iluminatul unui birou?
Iluminatul stabileste cum va fi utilizata incaperea; diferitele tipuri de iluminare disponibile furnizeaza instrumente pentru a face acest lucru. In afara de indeplinirea cerintelor, standardelor si orientarilor tehnice si functionale, iluminarea creeaza, de asemenea, un mediu estetic placut, genereaza stari de spirit pozitive si promoveaza un sentiment de bine.
Floreasca Tower, amenajari interioare cu forFITOUT
forFITOUT a livrat cu succes un proiect de anvergura in 2015. Compania si-a lasat amprenta in 13 etaje ale cladirii de birouri Floreasca Tower din Bucuresti. Echipele companiei au inceput lucrarile la sfarsitul anului 2014, iar termenul de executie pentru anul acesta a fost respectat.
Floreasca Tower este o cladire situata in zona Floreasca, intr-un cartier urban cu o reputatie pozitiva in capitala si a devenit un reper pe piata spatiilor de birouri din clasa A. Cladirea atrage cel mai mult interesul prin spatii luminoase, finisaje de o calitate exceptionala, tehnica si eficienta de varf, precum si un facility management profesionist.
Aon Romania, despre gradul de implicare profesionala al angajatilor unei companii
Aon Romania, subsidiara locala a liderului mondial in brokeraj de asigurari, consultant de risc si resurse umane, anunta lansarea in Romania a cercetarii Best Employers Study pentru al treilea an consecutiv. Studiul se desfasoara pe o perioada de noua luni, dupa o metodologie complexa si ofera o clasificare a companiilor din punctul de vedere al imaginii pe care acestea o au ca angajator in piata fortei de munca.
Un Brand de Angajator puternic ofera avantaje companiilor Best Employers
Conform cercetarii desfasurate in 2014, nivelul mediu de engagement in Romania a fost de 62%, comparativ cu nivelul de engagement al companiilor Best Employers care a atins cota de 78%.
Mai mult, 74% din angajatii companiilor Best Employers considera ca organizatia in care isi desfasoara activitatea reprezinta unul din cele mai bune locuri de munca pentru cineva cu pregatirea si experienta pe care o detin. Procentul este cu 17% mai mare decat media tuturor respondentilor la sondaj; aproximativ 20% din totalul celor intervievati considera ca angajatorii lor nu ofera conditiile optime dezvoltarii profesionale.
Birou cu parfum de "altfel"!
Cu siguranta, cunoasteti faptul ca orice persoana detine un anume parfum si acea aroma o reprezinta in totalitate. La fel se intampla si cu spatiul vostru de lucru, care are cu certitudine un anume miros. V-ati gandit vreodata ce fel de parfum se poarta in biroul vostru? Poate fi un parfum de relaxare, de stres, de prietenie, de natural si de natura sau parfumuri proprii de papetarie, tutun sau arome feminine sau masculine.
Idei de amenajare a unui spatiu de meeting!
Un spatiu de meeting este vital pentru orice birou. Este singurul loc in care se iau decizii importante pentru companie, se semneaza contracte valoroase, se negociaza proiecte care asigura viitorul in business, se poarta discutii cu oameni ai momentului si ai industriei din care face parte orice firma. Privind in ansamblu, o sala de meeting este un spatiu in care designul nu poate fi prea complicat, nu-i asa? Ce probleme poate sa va creeze dispunerea unor mese cu scaunele aferente? Ei bine, procesul este mai amplu daca va doriti ca ambientul sa beneficieze de personalizarea dorita, confortul si functionalitatea tuturor pieselor de mobilier.
Cum pastram linistea la birou?
Cum e la birou? Prima intrebare adresata de majoritatea oamenilor in procesele lor de comunicare. Raspunsul? Liniste. Cum poate fi posibil? De obicei, intr-un birou, toti membrii unei companii ba vorbesc la telefon, ba se plimba prin cladire, unde mai pui ca si sunetele din exterior mai contribuie la zgomotul existent? Ei bine, specialistii forFITOUT au gasit modalitatea prin care zgomotul dintr-un birou poate fi absorbit cu usurinta. Astfel, elemente de interior utilizate in redarea unui design special au acum o dubla intrebuintare.
Amenajari interioare la cheie prin forFITOUT
Piata amenajarilor interioare creste incet, dar sigur, chiar si in Romania. forFITOUT este o firma care ofera servicii de amenajari de birouri, spatii rezidentiale, spatii industriale sau hoteliere, asigurandu-le clientilor implementarea la cheie a proiectelor. Serviciile companiei sunt foarte variate, de la proiectare si design pana la lucrari de amenajare, instalatii, finisaje, management de proiect sau chiar logistica si relocare de birouri.
Cum sa transformi un birou operational intr-un spatiu nonconformist?
Organizarea unui spatiu ambiental inseamna a contura un mediu creativ, inovativ si prietenos pentru cei care isi desfasoara activitatea in acel loc. Pentru orice companie, un spatiu de lucru nu inseamna doar cativa pereti, cateva birouri, cateva laptopuri si un aparat de facut cafea. O zona office indeplineste mai multe functii: este un instrument de recrutare, o a doua casa, un loc de inspiratie, un loc al intalnirilor si, nu in ultimul rand, pentru unii antreprenori, rampa de lansare pentru castigul urmatorului milion de dolari sau euro.
X-Code, de la Dauphin: placerea de a sta pe scaun

Sanatatea si performantele angajatilor, afectate de statul prelungit pe scaun

Ergonomia si lucrul la domiciliu
In toiul dezbaterilor privind flexibilitatea in munca, provocate de recenta interdictie a lucrului la domiciliu in compania Yahoo, un raport american arata ca lucrul la domiciliu face ca atat angajatii, cat si angajatorii sa fie mai fericiti. 93% dintre angajatii care au facut obiectul studiului realizat de Staples Advantage au declarat ca lucrul la distanta este benefic pentru ambele parti, in timp ce mai bine de jumatate dintre angajatorii inclusi in studiu au afirmat ca lucrul la distanta creste productivitatea angajatilor. Cu toate acestea, din studiu reiese ca 48% dintre adeptii lucrului la domiciliu folosesc mobilier sau accesorii total neergonomice, care pot duce la stari de disconfort, la diminuarea productivitatii si chiar la accidente.
La birou, in cautarea fericirii
Oare de ce ne este atat de greu sa impacam viata profesionala cu viata personala? Unii dintre noi au reusit, poate, sa ajunga la un echilibru intre cele doua, insa, pentru multi, acest echilibru ramane un deziderat aproape imposibil de atins. Pare atat de greu, incat ajungem sa ne intrebam daca acesta este rolul cel mai important al muncii, sa ne faca fericiti. In viziunea lui Frederick Herzberg, fiziologul american celebru pentru teoriile sale privind satisfactia si insatisfactia la locul de munca, designul spatiului de birou - corelat cu alte aspecte, precum statutul, salariul si relatiile interpersonale - este unul dintre factorii de ambianta de care depinde gradul nostru de multumire.
Mobilierul cu design de succes reflecta spatiul de lucru in schimbare
Asa cum despre arta se spune ca oglindeste natura si lumea in care traim, despre designul spatiilor de birou se poate afirma ca reflecta felul in care lucram. Obiectele de care suntem inconjurati la birou spun adevarul despre cum ne percepem pe noi insine si ceea ce facem. Daca nu reusesc sa transmita aceasta imagine, inseamna ca nu au designul potrivit. La fel se intampla si in cazul produselor distinse cu premii, care ne ajuta sa intelegem mai bine in ce directie evolueaza designul din spatiile de birou. La inceputul fiecarui an, tonul il dau castigatorii competitiei Good Design, cel mai prestigios concurs international de arhitectura si design de produs, organizat anual de Chicago Athenaeum - Muzeul de Arhitectura si Design de la Chicago, impreuna cu Centrul European pentru Arhitectura, Arta, Design si Studii urbanistice. Printre produsele castigatoare se numara piese si accesorii de mobilier gandite pentru a se integra perfect in spatiile de birou ultramoderne.
Investitia in design, obligatorie pentru orice companie care se respecta
McDonald's, cel mai mare lant de restaurante de tipul fast-food din lume, cu peste 32.000 de restaurante in 117 tari si cu o cifra de afaceri care, in anul 2011, s-a ridicat la 27 de miliarde de dolari, a regandit, de curand, imaginea a 2.400 de restaurante din Marea Britanie, investind in acest proces 1,45 miliarde de dolari. Investitia in design si confortul clientilor se pare ca este si unul dintre motivele succesului de care se bucura McDonald's in randul britanicilor. Acum, scaunelor din plastic le-au luat locul canapelele confortabile, iar accesul la reteaua wireless este gratuit. McDonald's este, din acest punct de vedere, un bun exemplu pentru companiile din lumea intreaga, care sunt sau ar trebui sa fie constiente de faptul ca felul in care arata sediile lor influenteaza nu numai imaginea care se creeaza in randul clientilor, ci si profitul companiei.
Spatiile de lucru monotone, obstacol in calea creativitatii angajatilor

Biroul viitorului, asa cum era vazut in 1967
Predictii despre cum va arata biroul viitorului se fac, probabil, de cand a aparut conceptul de birou. Intr-o editie din anul 1967 a emisiunii sale Secolul XXI, jurnalistul si prezentatorul american de televiziune Walter Cronkite relata despre cum percepeau oamenii, la acel moment, evolutia stilului de lucru si a tehnologiei, cu trimitere la cum va arata casa anului 2001. El a prezis cu acuratete ascensiunea biroului de acasa si a televizoarelor cu ecran mare. In ceea ce priveste amenajarea locuintei in general, mai ramane de vazut cand vom avea drept ajutoare robotii care fac curatenie in locul nostru si, eventual, cand ne vom putea delecta cu un pranz care se gateste (aproape) singur.
Mai multe articole:
- Flexibilitatea, definitorie pentru spatiile de birou moderne
- Evolutii in stilul de lucru la birou: viitorul incepe azi
- Standardele in ergonomie, intre abordari locale si viziune globala
- Fa loc ideilor geniale!
- Schimbati-va stilul de lucru la birou pentru a va mentine sanatatea!
- Tendinte in amenajarea spatiilor de birou: intoarcerea la intimitate
- Lucrati la birou? Atentie la cat timp stati pe scaun!
- Idei pentru amenajarea biroului in stil Feng Shui
- Culori Feng Shui pentru un spatiu de birou modern si plin de energie
- Armonie in birou prin Feng Shui
- Elementul Apa, puterea emotiilor in negru si albastru inchis
- Elementul Metal si culoarea alb, aducatoare de echilibru si prosperitate
- Elementul Pamant, stabilitate si confort in nuante de galben si maro
- Mai aproape de succes prin rosu si elementul Foc
- Elementul Lemn in Feng Shui, vitalitate si curaj prin verde si albastru
- Principii si culori Feng Shui pentru un spatiu armonios
- Culori si temperamente
- Alegerea culorilor in functie de personalitate
- Tendintele 2013 in designul de interior
- Culorile in decoratiunile de Craciun
- Ambianta, criteriu definitoriu in alegerea culorilor