Vineri, 19 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Afaceri La birou Amenajarea biroului in stil Feng Shui

Amenajarea biroului in stil Feng Shui

Email Imprimare

Avem mereu grija ca spatiul in care locuim sa fie cat mai primitor, mai confortabil, mai armonios. Il amenajam cu gust, suntem atenti la mobilierul si obiectele decorative pe care le achizitionam si, nu in ultimul rand, ne straduim, pe cat posibil, sa respectam cateva reguli de baza in amplasarea lor. Tinand seama de principiile stiintei ancestrale Feng Shui, ne este mai usor sa atingem plenitudinea fizica, psihica si sufleteasca prin amenajarea corecta a spatiului in care locuim. Insa Feng Shui-ul ne poate ajuta sa ne canalizam mai bine energiile si sa fim mai eficienti si la birou. La urma urmei, chiar daca pare greu de crezut, stresul pe care il resimtim nu o data la locul de munca nu are legatura doar cu seful sau colegii, ci si cu modul in care este amenajat spatiul in care ne desfasuram activitatea si cu energiile pe care le activeaza obiectele din jurul nostru. Cristina Groza, Maestru Feng Shui acreditat international de catre AIFS (Asociatia Internationala de Feng Shui), fondatorul Feng Shui Barnett & Partners, ne explica ce este si cum functioneaza Feng Shui-ul la birou, fie ca este vorba despre biroul de acasa, fie ca este vorba de cel de la serviciu.

Feng Shui-ul pleaca de la principiul ca fiecare spatiu este unic. De aceea, in adevarata stiinta a Feng Shui-ului se folosesc masuratori exacte si calcule matematice pentru a determina energiile pozitive sau negative dintr-un anumit spatiu. In stravechea si autentica stiinta Feng Shui, pentru a obtine  rezultatele spectaculoase pe care ni le dorim trebuie sa traim si sa lucram pe energiile pozitive si sa evitam energiile negative. Tocmai pentru ca vorbim despre o stiinta, nu o putem trata cu usurinta, sperand ca un obiect asa-zis "feng shui" ne va aduce venitul sau succesul mult visat. Feng Shui-ul matematic este, de altfel, si cel mai eficient. Nu intamplator, in prezent, majoritatea companiilor din Hong Kong si din Singapore isi desfasoara activitatea in birouri amenajate dupa calculele riguroase Feng Shui, intre arhitecti si Maestrii Feng Shui existand o stransa colaborare. Un exemplu elocvent de aplicare corecta a principiilor Feng Shui il reprezinta Palatul Imperial (Orasul Interzis) de la Beijing, construit in timpul dinastiei Ming, cea mai prospera dinastie din istoria Chinei. Este adevarat ca, in lipsa unui specialist care sa masoare energiile din spatiul in care lucram, putem apela la partea mai superficiala din Feng Shui, care se ocupa doar de influenta formelor asupra spatiului si asupra noastra.
Masuratorile si calculele efectuate de specialisti au demonstrat ca, atunci cand lucram pe energii bune sau cu fata spre ele, eficienta noastra este net superioara. Exista, de exemplu, energii responsabile de armonia umana si de buna relationare cu ceilalti. Cand sunt active si bine potentate, in spatiul respectiv va exista o buna comunicare. In functie de aceste energii, putem alege anumite culori sau ne putem orienta catre anumite piese de mobilier sau obiecte decorative, realizate, de preferinta, dintr-un material care are in compozitie unul dintre cele cinci elemente fundamentale in Feng Shui: Lemn, Foc, Pamant, Metal si Apa. Focul este simbolul increderii si al bucuriei, asociat verii si propice investitiilor. Dupa evaluarea prealabila a energiilor, pe birou putem aseza orice obiect realizat din cele cinci elemente. Un obiect elegant si, totodata, de bun augur, este un glob pamantesc de metal. In lipsa biroului din lemn masiv (mult mai indicat decat cel din metal sau sticla in aceasta perioada), ca remediu se pot folosi diverse obiecte, precum o vaza din teracota rosie (rosul reprezentand elementul Foc) sau din ceramica (elementul Pamant) sau un obiect de culoare neagra (elementul Apa).
Sa nu uitam ca si culorile au corespondent in cele cinci elemente folosite in Feng Shui ca remedii. Daca nu stim ce energii se afla in spatiul de lucru este de preferat sa mizam pe simplitate si sa pastram o cromatica neutra. Altfel, alegand la intamplare anumite culori, acestea pot face mai mult rau decat bine.
Spatiul nu trebuie fortat, supraincarcandu-l. Pe langa Feng Shui, exista si o regula universala care spune ca orice stivuire de obiecte nefolosite blocheaza energia. Asa ca, la fel ca acasa, la birou este indicat sa evitam, pe cat posibil, aglomerarea si acumularea de obiecte pe care nu le folosim.
In Feng Shui exista anumite energii care potenteaza succesul. Din acest motiv, majoritatea casinourilor din Asia si America sunt amenajate tinand seama de sfaturile Maestrilor Feng Shui: crupierul sta intotdeauna cu fata spre energia prosperitatii, in timp ce clientii sunt asezati cu spatele spre ea, pentru a pierde bani. Acelasi principiu se aplica si in afaceri. De aceea, este bine ca negocierile sa se faca pe o energie prospera si stand cu fata catre ea. In marile companii, unde predomina birourile de tip open space, in care lucreaza mai multi angajati, este bine, totusi, ca directorul sau coordonatorul de departament sa aiba biroul lui. De asemenea, nu este indicat sa asezam biroul in mijlocul camerei sau cu spatele la un colt. O latura a biroului trebuie sa fie lipita de perete, pentru ca biroul sa nu "pluteasca" si pentru a sublinia autoritatea persoanei care lucreaza la el. Ideal ar fi ca seful sa aiba in spate un perete solid. Daca in spate avem o fereastra, este bine sa o acoperim cu draperii mai groase.
Ne putem intreba care sunt acele elemente de amenajare a spatiului de lucru propice succesului. In acest sens, este foarte important ca energia prosperitatii din aceasta perioada sa se afle intr-o pozitie buna in spatiul respectiv, pentru a lucra in favoarea noastra. Ar fi bine sa nu umplem spatiul cu fantani si obiecte care genereaza dinamica (de tipul acvarii, perpetuum mobile etc.), sperand ca acestea ne vor aduce prosperitate. Daca avem nesansa sa le asezam pe energii negative, aceste obiecte vor activa exact acele energii. In schimb, daca avem norocul sa nimerim o zona prospera, astfel de piese de decor vor activa, intr-adevar, bunastarea. Pentru negocierile la nivel inalt, trebuie sa stim ce energii se afla in biroul respectiv si sa stam cu fata spre energiile pozitive.
Feng Shui-ul are si el epocile sale, care se innoiesc o data la 20 de ani. In 2004, am intrat in epoca lui 8, astfel ca, pana in 2023, cele mai bune energii sunt 8, 9 si 1. Asta inseamna ca daca dorim sa relationam mai bine cu cei din jur trebuie sa dormim pe energia 8. Aceeasi energie are influenta benefica si asupra laturii materiale. Energia 9 simbolizeaza prosperitatea si armonia umana viitoare, in timp ce energia 1 reprezinta prosperitatea si armonia umana indepartate. Insa fiecare an aduce, pe langa aceste energii de baza, energii suplimentare care ne influenteaza. Fiecare energie are un anumit specific: in aceasta perioada, energia lui 1 este asociata studiului academic, energia 2 are legatura cu depresiile, insomniile si atacurile de panica, energia 3 predispune la certuri, furturi si probleme cu picioarele, energia 4 patroneaza instabilitatea din viata amoroasa, energia 5 este cea mai negativa, fiind aducatoare de probleme. Energia lui 6 aduce probleme legale, iar energia lui 7 este asociata scandalurilor. 2012 este anul Dragonului de Apa, care predispune la inundatii si cutremure. Punctul cardinal nevralgic al acestui an este sud-estul, problematice fiind tocmai zonele din sud-est (la nivel de tara, de continent, de planeta). Astfel, in 2012 este de evitat sa desfasuram activitati fiind orientati catre sud-est, fie ca suntem acasa sau la birou. De aceea, cei care fac afaceri anul acesta nu trebuie sa stea cu fata catre sud-est. Pentru a vindeca energiile negative de la sud-est, in 2012 sunt recomandate obiectele din metal, de exemplu clopoteii de vant. Anul acesta, nordul este asociat energiei bolii, iar ca remediu putem folosi sase monezi traditionale de metal care sa nu fie de culoare alba, neagra sau rosie, pentru ca riscam sa amplificam problemele. 2012 are insa si o parte buna: predispozitia pentru descoperiri stiintifice. Apa nu este asociata doar furiei naturii, ci si curajului si impulsivitatii. Bine canalizate, aceste energii pot avea rezultate pozitive.
Despre Feng Shui se spune ca este arta vindecarii spatiului. Dar nu trebuie sa uitam ca Feng Shui-ul se adreseaza, in primul rand, omului care locuieste in spatiul respectiv. Tocmai de aceea, Maestrii Feng Shui fac si analiza destinului persoanei care le solicita sfaturile. Este vorba despre sistemul celor 4 coloane ale destinului, care ne dau indicii pretioase referitoare la perioada din viata noastra pe care o traversam: daca este norocoasa sau nu si ce putem face pentru a atrage energiile pozitive. Acest sistem se dovedeste util si in cazul managerilor de resurse umane, care se pot ghida astfel in angajarile pe care le fac: in functie de rezultatele analizei, se poate sti cine este cel mai potrivit pentru vanzari sau pentru cercetare. Se poate afla, de asemenea, care sunt zilele cele mai bune pentru incheierea de contracte, dar si care zile ne sunt cele mai favorabile pentru angajare.
Orice spatiu amenajat in stil in Feng Shui, fie ca vorbim despre locuinta sau despre birou, devine un microunivers in care te simti cu adevarat bine. Daca sunteti in cautarea obiectelor benefice, care pot insufla spiritul Feng Shui spatiului in care locuiti sau lucrati, puteti face o vizita la Exotique, unde veti descoperi nenumarate decoratiuni si piese de mobilier purtatoare de bucurie si energie pozitiva. 

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.