Vineri, 19 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Afaceri La birou Stai pe scaun asa cum simti, cu swopper!

Stai pe scaun asa cum simti, cu swopper!

Email Imprimare

In redactia Dacic Cool, munca este preponderent... la birou. Chiar daca punem mult suflet! Noi, cei din echipa Dacic Cool, lucram mult pe computer, vorbim la telefon, scriem, editam texte etc. Si, la fel ca majoritatea oamenilor de astazi, resimtim de multe ori efectele neplacute ale sedentarismului. Insa zilele trecute, am avut ocazia sa testam unul dintre cele mai inovatoare scaune de birou, despre care auziseram, dar pe care nu avuseseram sansa sa il cunoastem mai indeaproape. Si a fost o experienta foarte interesanta, despre care dorim sa va povestim cate ceva. A fost o experienta care ne-a facut sa ne gandim mai mult la modul in care stam de obicei pe un scaun de birou, la pozitia corpului si mai ales a coloanei vertebrale - lucruri pe care de obicei le trecem cu vederea, le neglijam.

Este vorba despre celebrul scaun swopper de la Aeris, adus in Romania de Hansen. Este un scaun cu totul special, care poate fi utilizat oriunde, atat in birou, cat si in living sau in bucatarie. Cum este posibil acest lucru? Simplu: este un scaun foarte versatil, care se adapteaza oricarei situatii. Este gandit pentru o... “sedere activa”, o “sedere in miscare”, daca putem spune asa. Atunci cand stam pe un scaun, indiferent ca avem o activitate de birou sau una de alt tip, facem o multime de miscari, in mod inconstient. Ne deplasam corpul in toate directiile, ne schimbam pozitia corpului. Scaunul swopper este astfel conceput incat se adapteaza tuturor acestor miscari, obligandu-ne corpul sa-si mentina pozitia corecta, respectiv coloana vertebrala cat mai dreapta.
Conceptul swopper a revolutionat lumea scaunelor de tip office inca de la lansarea sa, in anul 1997. Gratie tehnologiei cu care este echipat, el se poate misca in orice directie. La inceput, sezand pe acest scaun, nu te simti foarte comod, caci noi suntem obisnuiti sa stam pe “scaune pasive”, care ne ingaduie orice pozitie a corpului, chiar si pe cele mai incorecte. Insa, swopper te obliga, practic, sa iti ajustezi pozitia mereu, aducandu-te in postura corecta. Muschii tai sunt obligati sa sustina corpul in pozitie verticala, perpendicular, pe axa sezutului scaunului, iar acest lucru inseamna... activitate, ceea ce la inceput iti poate parea un lucru neobisnuit. Insa pe termen lung rezultatul este o pozitie corecta, ceea ce inseamna evitarea problemelor si durerilor de spate, de coloana, si in acelasi timp intarirea musculaturii, mai ales in zona spatelui.
In ziua de astazi, majoritatea dintre noi ducem o viata sedentara. Ne deplasam in masina, stand, avem o munca de birou care inseamna stat pe scaun toata ziua, iar acasa ne petrecem seara mai mult pe canapea, tot stand. Facem tot mai putina miscare, caci toate ne sunt la indemana: cumparaturile ni le facem de la magazinul sau supermarketul de langa casa sau chiar online, plimbarile prin parc sunt tot mai rare, iar de alergat, de facut fitness sau alte forme de sport... ce sa mai vorbim, le evitam pe cat putem, cu diferite pretexte. Lucrurile sunt insa si mai grave, caci, pe langa faptul ca stam prea mult pe scaun, nici macar nu stim sa stam pe scaun! Adica ne suprasolicitam coloana si muschii spatelui, fapt care, in timp, poate ajunge sa aiba repercusiuni grave. Este un proces care dureaza multi ani si despre care nu stim nimic pana in momentul in care apar durerile. De aceea, este mult mai simplu sa prevenim aceste probleme utilizand scaune ergonomice, special concepute pentru o pozitie cat mai corecta a corpului nostru.
Argumentele in favoarea miscarii si in defavoarea unei vieti statice sunt numeroase. Suntem facuti sa fim activi – metabolismul, dar si starea psihica sunt mult imbunatatite prin miscare. Stand pe scaun 8 sau chiar 10 ore pe zi, in fiecare zi, perioade indelungate, nu mai ardem caloriile, organele noastre interne sunt presate si ingramadite, ne inrautatim circulatia sanguina, iar organismul nostru preia mai putin oxigen. Chiar si activitatea creierului este incetinita. Toate acestea pot duce la boli grave, precum cele cardiovasculare, diabetul sau boli ale sistemului osos. Pe langa neplacerile fizice si timpul pierdut, tratarea acestora ne mai si costa foarte mult. Prin urmare, e mult mai simplu si mult mai ieftin sa le evitam.
Scaunul swopper nu doar ca are o multime de beneficii pentru corpul nostru, ci este si foarte atragator din punctul de vedere al designului. Nu seamana cu nici un alt scaun. Poate parea un pic ciudat la inceput, dar dupa ce te asezi, te atasezi de el in mod iremediabil! Va recomandam sa-l incercati neaparat si va asteptam parerile dupa aceea.
Pe scurt, atunci cand nu poti evita munca de birou, statul pe scaun in exces, macar sa faci ca acest lucru sa se intample fara riscuri pentru sanatate. Este chiar si cazul copiilor care se joaca pe computer multe ore pe zi: daca nu-i poti dezlipi de computer, macar sa le oferi un scaun care sa le asigure mobilitatea si sanatatea. Mai ales ca a sta pe swopper este chiar distractiv. Prin urmare, alegeti swopper si veti simti efectele benefice imediat!

Mai multe detalii despre scaunul swopper si despre beneficiile acestuia puteti gasi pe website-ul companiei Hansen: www.hansen.ro. Puteti incerca acest scaun in Showroom-ul Hansen, cu programare prealabila.


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.