Sambata, 20 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Apiland Retete de masti cu laptisor de matca pentru tenul ridat


Retete de masti cu laptisor de matca pentru tenul ridat

Email Imprimare

Cine nu ar vrea sa ramana vesnic tanar si sa tina de-a pururi ridurile cat mai departe?! Procesul de imbatranire este inevitabil, insa, din fericire, sta in puterile noastre sa-l amanam si sa facem ridurile cat mai putin vizibile. Sunt persoane a caror fata este acoperita de riduri deja din tinerete, in timp ce altele reusesc sa para complet neridate chiar si la varste inaintate. Aparitia ridurilor depinde, in afara de varsta, de factori ereditari, de factori de mediu, de fardurile si cosmeticele folosite, de diferitele tulburari endocrine si de metabolism, de starile depresive, de stres si suparare, de alimentatie si, in special, de tutun, bauturi alcoolice si cafea, de nesomn etc. Un ten uscat tinde sa se rideze mult mai repede decat unul gras. Daca la tinerete discutam de un ten uscat, sensibil, gras si normal sau mixt, odata cu trecerea anilor discutam de un ten casectic, la care functiile pielii sunt diminuate si chiar atrofiate, pielea avand un aspect pergamentos, uscat si lipsit de elasticitate, de un ten pletoric, cu aspect carnos, gras, cu pori dilatati si cu pilozitate crescuta, si de un ten senil, la care semnele de imbatranire apar mult mai repede. In toate cazurile pielea incepe insa treptat sa se rideze. Dar procesul poate fi incetinit si ridurile pot deveni mult mai putin vizibile daca ajutam pielea sa-si pastreze tonicitatea si elasticitatea, sa fie corect hranita si hidratata. Un rol esential in acest sens il joaca laptisorul de matca pur, iar actiunea lui poate fi potentata cel mai bine cu diferiti factori naturali.

O masca excelenta se poate obtine omogenizand un amestec format din doua linguri de faina de secara cu o lingurita de ulei de masline si o lingura de miere la care adaugam un gram de laptisor de matca pur si o lasam sa actioneze timp de 30 de minute.
Se poate apela si la un avocado bine zdrobit din care luam o lingura pe care o amestecam cu o lingura de miere si o lingurita de ulei de masline si adaugam un gram de laptisor de matca pur. Si aceasta masca este recomandata sa fie lasata sa actioneze tot o jumatate de ora.
Rezultate excelente se obtin amestecand un galbenus proaspat de ou cu o lingura de smantana si o lingura de miere in care se inglobeaza o lingura de pulpa de piersica bine coapta si un gram de laptisor de matca pur. Timpul optim de actiune si este si in acest caz de o jumatate de ora.
Impotriva ridurilor putem folosi si polen proaspat. Sunt suficiente 25 de grame de polen proaspat inglobate in 125 de grame de miere la care adaugam patru lingurite de morcov ras fin, sase linguri de branza de vaci proaspata si un gram de laptisor de matca pur. Pasta bine omogenizata se lasa sa actioneze pe fata, gat si decolteu in jur de 45 de minute.
Pentru suplimentarea hidratarii, dupa inlaturarea mastilor cu apa calda, se pot aplica comprese reci, invioratoare, cu infuzii de coada soricelului, tei, menta sau decoct de macese. Infuziile pot fi folosite si pentru pulverizari. Pielea este lasata apoi sa se zvante treptat.
Aplicand in mod regulat o masca din produse naturale proaspete din care nu are voie sa lipseasca laptisorul de matca pur, precum cel de la Apiland, ridurile vor inceta rapid sa mai reprezinte o problema. (Foto: Stock.XCHNG)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy