Vineri, 19 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Apiland Laptisorul de matca, recomandat pentru nevroze


Laptisorul de matca, recomandat pentru nevroze

Email Imprimare

Nevroza poate fi considerata intr-un fel o modalitate de aparare impotriva temerilor, a urii, a agresivitatii.
Nevroza reprezinta o tulburare mintala care nu atinge functiile esentiale ale personalitatii si de care subiectul este foarte constient. O nevroza se traduce in mod obisnuit printr-un sentiment de teama, prin constanta judecatii, prin pasional si imaginar, prin perturbatii ale vietii sexuale si sociale. Totusi, spre deosebire de psihotic, nevrozatul nu pierde contactul cu realul si ramane relativ adaptat la mediul si la viata sociala.
De obicei, nevrozele sunt de trei feluri: nevroza anxioasa, nevroza obsesionala si nevroza astenica. Nevroza astenica se caracterizeaza prin cefalee, insomnie, oboseala, lipsa de energie, imposibilitatea concentrarii, intr-un cuvant familiar, stare de astenie.

Unele dintre simptomele nevrozei sunt:
- incapacitatea de a fi prezent in prezent
- incapacitatea de a avea acces la adevaratele sale nevoi, de a le identifica si de a gasi un raspuns
- a avea prejudecati, principii, ideologii in loc sa privesti in fata realitatea prezenta
- a se servi de trecut pentru a justifica prezentul: obiceiurile, traditiile fixe, ritualurile care fac viitorul previzibil (introiectii)
- a da prioritate trecutului si cunoscutului asupra prezentului si necunoscutului
- a da prioritate viitorului si proiectelor asupra prezentului si actiunii
- a se servi de ceilalti pentru a-si justifica pozitia: si ceilalti fac la fel
- a-l acuza pe celalalt cand reproseaza ceva in loc sa asculte: Si tu atunci…
- a-si pregati raspunsul in loc de a-l asculta pe celalalt
- a manipula in loc sa ceara, sa spuna in fata sau sa actioneze
- a trai cu regrete pe care cauta mereu sa le satisfaca
- a se simti vinovat (transfer) cand este vorba sa fie responsabil sau sa repare
- a astepta regulat ca celalalt sa faca primul pas: a reactiona in loc de a actiona (dependenta, simbioza)
- a trai prost si a nu lasa nici pe ceilalti sa traiasca
- a nu-si accepta corpul, varsta, calitatile sau defectele
- a fi in mod obisnuit gelos prin posesie sau din frica de a fi abandonat (simbioza)
- a dori sa aiba dreptate si sa domine in mod obisnuit
- a se supune in mod regulat parerii celorlalti: gura lumii(introiectie)
Cu totii avem astfel de manifestari, dar pentru unii acestea sunt permanente si afecteaza calitatea vietii de zi cu zi. In aceste conditii trebuie cerut ajutorul medicului de specialitate, insa o veste buna e ca exista suplimentele nutritive naturale, precum laptisorul de matca PUR (crud).
Laptisorul de matca PUR (crud) este un adevarat cocktail de vitamine. Contine complexul de vitamine B (B1, B2, B3, B6, B8, B9, B12), dar si acidul pantotenic, adica vitamina B5, cunoscuta si sub denumirea de vitamina antistres. Constituie o sursa bogata de aminoacizi (acidul aspartic, glutamic, taurina, tirozina, fenilalanina, etc), saruri minerale (calciu, magneziu, fier, potasiu, cupru, etc), oligoelemente (seleniu, zinc, mangan, etc), glucide (fructoza, glucoza, maltoza), lipide sub forma de acizi grasi (acid stearic, palmitic, etc). Acetilcolina, pe care o contine laptisorul de matca PUR (crud), este un compus cu rol in transmiterea influxului nervos, atat in sistemul nervos central, cat si in cel periferic, cu efecte notabile asupra acestuia. De asemenea, tirozina este un aminoacid foarte important utilizat de creier pentru a fabrica neurotransmitatori, dopamina si noradrenalina, iar triptofanul pe care il contine, prin transformarea sa biochomica in serotonina, induce o stare de bine.
Complexul de vitamine B este esential pentru sanatatea emotionala. Vitaminele B nu pot fi sintetizate in intregime in corp, o parte din ele fiind distruse de alcool, zaharuri, nicotina si cofeina. Asadar, lipsa lor din organism este extrem de frecventa, dar laptisorul de matca  PUR (crud) contine toate aceste vitamine naturale, mult mai usor asimilabile de catre organism. Suplimentarea vitaminei B5 (acidul pantotenic) este folosita pentru prevenirea anumitor tipuri de depresii si nevroze. Vitamina B6 este vitala pentru producerea serotoninei (hormonul fericirii), melatoninei si dopaminei, cu rol important pentru sanatatea mintala. Vitamina B9 (acidul folic) intervine in sinteza ADN-ului. Vitamina B3 este esentiala in lupta impotriva depresiei.
Modul de administrare recomandat este sublingual, datorita absortiei rapide la acest nivel, inainte de masa, fiind un aperitiv pentru sanatate. Dozele variaza in functie de scopul utilizarii: in curele preventive se consuma intre 500 mg si 1g /zi, dimineata, inainte de masa. In general, medicii apiterapeuti recomanda dozajul in functie de afectiune si de gravitatea acesteia. Durata ideala a unei cure este de minim o luna.
Un nutriment natural precum laptisorul de matca PUR (crud) nu are efecte secundare, nu da dependenta, nu interactioneaza cu medicamentele si nu are contraindicatii. (Foto: Stock.XCHNG)

Comentarii (1)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy