Joi, 28 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Apiland Polenul crud, pastura si laptisorul de matca pur, un trio apicol de exceptie


Polenul crud, pastura si laptisorul de matca pur, un trio apicol de exceptie

Email Imprimare

Pe langa miere, harnicele albine ne mai rasfata si cu alte produse apicole de exceptie, cum ar fi polenul crud, pastura si laptisorul de matca pur. Folosit inca din Antichitate, polenul crud este un aliment viu, recunoscut pentru efectele sale benefice asupra organismului. Este tonic, energizant si antianemic, vitaminizant si mineralizant, combate starile de oboseala, inlaturand surmenajul fizic si intelectual. Fata de polenul uscat, polenul crud contine lactofermenti care ajuta la regenerarea florei intestinale, dar si enzime, bacterii benefice si antioxidanti. Astfel, polenul crud contribuie la buna functionare a inimii, regleaza colesterolul, ajuta la ameliorarea afectiunilor oculare si a diferitelor afectiuni ale ficatului, fiind recomandat si in cazul diverselor afectiuni ale aparatului respirator.
Este important de stiut ca polenul crud se pastreaza la congelator, dar nu ingheata, datorita continutului scazut de apa (aproximativ 8-10%), fapt ce permite consumarea sa imediata dupa ce a fost scos din congelator. La Apiland, acest uimitor produs al stupului este pastrat in forma sa naturala, cruda, pura si neprelucrata, pentru a garanta eficienta terapeutica maxima. Acum, pe langa polenul crud poliflor, compania noastra va ofera sapte sortimente de polen crud monoflor, printre care polenul crud de mar – ajuta organismul sa se apere de infectiile microbiene, polenul crud de castan dulce si mur – excelent antioxidant sau polenul crud de salcie – rar si destul de greu de obtinut, numit si perla polenurilor.
Un alt produs apicol cu proprietati remarcabile este pastura, produsa prin fermentarea polenului introdus de catre albine in celulele fagurelui, impreuna cu miere si cu o serie de enzime secretate de albine. Astfel, pastura prezinta o bioactivitate mult mai mare decat polenul, fiind, in acelasi timp, mult mai usor de digerat. Cu un gust dulce-acrisor, pastura este bogata in vitamine, enzime si aminoacizi. Contine, de asemenea, un factor anti-anemic, iar valoarea sa nutritiva si antibiotica este de trei ori mai mare decat cea a polenului. Pastura este recomandata, in primul rand, persoanelor care sufera de afectiuni ale tubului digestiv si celor cu probleme hepatice. Este benefica si in cazul anemiilor, ne ajuta sa eliminam stresul si contribuie la prevenirea si tratarea reumatismului.
Laptisorul de matca pur, pe care compania noastra, Apiland, vi-l ofera atat in varianta conventionala, cat si in varianta Bio, este si el un excelent energizant pentru organism. Adevarat cocktail de vitamine, laptisorul de matca pur intareste sistemul imunitar, creste rezistenta la efort fizic si psihic, contribuie la reducerea colesterolului din sange si intarzie procesul de imbatranire. In plus, laptisorul de matca este si un produs natural perfect pentru ingrijirea pielii: tonifica, revitalizeaza si catifeleaza tenul, inlatura oboseala si reda pielii elasticitatea si stralucirea. Despre toate aceste incredibile produse ale stupului va invitam sa aflati si alte informatii utile din emisiunea Profu' Menci, de la Antena 2, in care invitata profesorului Gheorghe Mencinicopschi a fost Cecilia Caragea, consultant comunicare.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy