Joi, 18 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Apiland Cum pastram corect produsele apicole


Cum pastram corect produsele apicole

Email Imprimare

Una din cele mai recente editii ale emisiunii Ce se intampla, doctore? de la PRO TV a avut ca subiect produsele stupului si modul in care acestea se pastreaza corect.
Stim cu totii ca polenul contine un mix ideal de vitamine din toate grupele, precum si minerale, proteine si aminoacizi. Practic, o singura lingura de polen contine cantitatea de vitamine de care avem nevoie intr-o zi. Acest polivitaminizant este un aliment complet, pe care il putem folosi ca supliment nutritiv. Ceea ce nu stim insa este ca aceste substante isi pastreaza proprietatile intacte doar daca, imediat dupa recoltare, polenul este congelat. Tot congelat trebuie sa ramana pe intregul traseu de distributie. Datorita faptului ca el nu contine apa, nu ingheata, deci putem sa il consumam imediat ce il scoatem de la congelator!
Mierea contine, de asemenea, vitamine, minerale si enzime. Isi pierde insa efectul daca o incalzim la peste 40 de grade Celsius. Mai mult, la peste 40 de grade descarca o substanta toxica, hidroxi-metil-furfural. De aceea, nu se pune miere in ceai sau in lapte fierbinte si nu se fac prajituri cu miere la cuptor. Mierea naturala este un aliment de exceptie - nu se strica, nu are termen de valabilitate. In schimb, nu trebuie tinuta la soare, caci in acest caz au loc unele procese de descompunere.
Laptisorul de matca crud este un alt produs premium al stupului. Cel mai sanatos este laptisorul de matca crud, fiind alimentul cu care se hraneste matca, cea mai longeviva albina din stup. Poate fi consumat de oricine si este foarte bun pentru cei devitaminizati sau aflati in convalescenta. Pentru a-si pastra calitatile intacte, si el trebuie tinut insa la frigider, la 5 grade Celsius, pe tot parcursul lantului de distributie - de la recoltare pana ajunge la consumator.
Alaturi de Andreea Dragomirescu, nutritionist, Oana Cuzino a avut-o invitata pe Cecilia Caragea, consultant comunicare, care a subliniat faptul ca, avizati fiind asupra modului corect de pastrare a acestor produse, consumatorii trebuie sa aleaga companii care respecta toate aceste cerinte de pastrare a produselor apicole pure si crude, pentru a se putea bucura intr-adevar de toate beneficiile acestora. Va invitam sa urmariti interesanta discutie despre produsele apicole si va asiguram ca noi, Apiland, va oferim produse apicole de calitate din zonele de deal si de munte ale Transilvaniei si militam pentru cunoasterea conditiilor optime de pastrare a acestor produse, de aceea va sugeram sa le achizitionati doar din magazinele cu produse naturale dotate cu frigidere sau sa le comandati online prin curier rapid.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy