Vineri, 19 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Apiland Polenuri crude monoflore


Polenuri crude monoflore

Email Imprimare

In general, lumea cunoaste polenul poliflor, insa exista multe tipuri de polen monoflor. Culoarea acestora variaza in functie de florile din care au fost obtinute. La fel, gustul lor este diferit – unele sunt mai dulci, altele acrisoare, altele au o tenta amaruie.
Unul dintre aceste polenuri monoflore este polenul crud de mar. Cu totii cunoastem proverbul care spune ca un mar pe zi tine doctorul departe. Intr-adevar, marul este un fruct deosebit de sanatos. De aceea, si polenul obtinut din flori de mar este foarte benefic pentru sanatate, pentru metabolism. Chiar este supranumit ingerul pazitor al metabolismului general. Fiind un aliment viu, polenul crud de mar contine multe enzime, bacterii bune si alte ingrediente foarte benefice. De asemenea, intareste imunitatea si are rolul de a proteja miocardul.
Din cauza ca florile de mar dureaza foarte putin, cantitatile de polen crud de mar sunt mici.
Un alt polen crud, apreciat de catre copii, este polenul de castan dulce si mur. Este un polen combinat, deoarece murul creste in zonele cu castani. Este foarte bun pentru stimularea si reglarea circulatiei sanguine, protejeaza vasele de sange, inclusiv capilarele si este bogat in substante antioxidante. Din castan dulce se prepara o serie de unguente benefice pentru circulatie, astfel ca nu e de mirare ca si polenul crud de castan dulce si mur are aceste efecte.
Lucruri interesante despre polenurile monoflore si beneficiile acestora au fost impartasite de catre Cecilia Caragea, consultant comunicare Apiland, in emisiunea saptamanala Cu... minte de duminica, de la Radio Romania Cultural, pe care o puteti asculta aici. (Foto: Stock.XCHNG)



Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy