Joi, 28 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Apiland Miracolele propolisului


Miracolele propolisului

Email Imprimare

Am vorbit despre produsele stupului, fiecare cu calitatile sale, insa propolisul este cu adevarat miraculos. Nu degeaba numele sau tradus din limba greaca inseamna inaintea cetatii (pro si polis), prin urmare, ceva care apara, protejeaza cetatea.
Ce este propolisul, de fapt? Este un amestec de rasini pe care albinele le culeg din mugurii plantelor tinere. Ii adauga anumite enzime proprii, apoi tapeteaza peretii interiori ai stupului cu substanta obtinuta.
Propolisul se recolteaza de pe peretii stupului prin razuire, cand afara sunt peste 20 de grade Celsius, pentru ca acesta sa se inmoaie suficient.
Poate fi consumat ca atare, solid, nedizolvat. Putem lua o bucatica de propolis pe care sa o tinem in gura pana cand se dizolva.
Beneficiile propolisului sunt multiple: sporeste imunitatea, ucide bacteriile si unele virusuri, tratand racelile si gripele, dezinfecteaza zona bucala (dupa o interventie stomatologica, de exemplu).
Multa lume cunoaste tinctura de propolis, care este mai usor de utilizat. Avand actiune antiseptica, o putem folosi si in uz extern, in cazul unor rani superficiale, arsuri etc. Dupa aplicare, se formeaza o pelicula subtire, care permite tesutului cutanat sa se refaca mai usor.
Exista si tincturi sub forma de spray, utile pentru problemele gatului (amigdalita, guturai etc.). In plus, propolisul este un ingredient in unele sapunuri antibacteriene.
Despre beneficiile propolisului a vorbit si Cecilia Caragea, consultant comunicare Apiland, in emisiunea saptamanala Cu... minte de duminica, de la Radio Romania Cultural, pe care v-o punem la dispozitie aici. (Foto: Stock.XCHNG)


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy