Vineri, 29 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Apiland Albinele si sanatatea


Albinele si sanatatea

Email Imprimare

Din cele mai vechi timpuri, oamenii au cunoscut efectele benefice ale mierii asupra sanatatii. Insa nu doar egiptenii, evreii, grecii sau romanii stiau de importanta albinelor, ci si stramosii nostri, dacii. Istoricii vremii relateaza ca pe taramurile din nordul Dunarii existau multe prisaci si oameni priceputi in a le administra. Dulce ca mierea sau tara in care curge lapte si miere sunt expresii bine cunoscute. Datorita faptului ca este un produs de-a dreptul miraculos, mierea a fost dintotdeauna asociata cu divinitatea, cu zeii, cu o lume a bunastarii, cu raiul... Se spune chiar ca Zeus a transformat o nimfa in albina pentru ca ea sa ii produca mierea si alte produse apicole pe care si le dorea cu ardoare.
Mierea este un indulcitor natural, sanatos, pentru ceai, dar si pentru cafea. Cea de salcam nu schimba gustul, de aceea este mai potrivita pentru cafea.
Mierea monoflora este obtinuta de albine dintr-o singura specie de plante, in timp ce mierea poliflora se obtine din mai multe soiuri. Mierea monoflora conserva insa mai bine calitatile plantei respective, principiile sale active care ajuta la sanatate.
Desigur, stupul furnizeaza si alte produse care ajuta la mentinerea sanatatii: polenul, propolisul, pastura etc.
Mierea, alaturi de alte produse apicole, poate fi gasita, de asemenea, printre ingredientele unor produse alimentare, cum ar fi dulciurile, anumite bauturi, si nealimentare – sapunuri naturale, creme, lotiuni.
Despre beneficiile mierii a vorbit si Cecilia Caragea, consultant comunicare Apiland, in rubrica Arta de a trai sanatos a emisiunii Europolis, difuzata pe TVR 1 in data de 5 noiembrie 2013. Puteti urmari inregistrarea emisiunii chiar aici. (Foto: Stock.XCHNG)




Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy