Vineri, 29 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Apiland Echilibrul alimentar, o conditie esentiala in pastrarea sanatatii


Echilibrul alimentar, o conditie esentiala in pastrarea sanatatii

Email Imprimare

In pasii repezi ai evolutiei, umanitatea s-a bucurat de la an la an de tehnologii din ce in ce mai avansate pentru ca sanatatea sa fie tot mai usor de intretinut. Astfel, vechile leacuri folosite atat de frecvent de catre stramosii nostri au fost inlocuite cu medicamente care au o viteza de reactie foarte rapida, regulile alimentatiei fiind si ele schimbate. Dispunem acum de o diversitate extrem de mare in domeniul produselor alimentare, insa calitatea alegerilor depinde numai de noi si de felul in care ne dorim sa ne pastram sanatatea. Sigur, in ritmul alert al vietii de astazi, cand timpul pentru noi insine se reduce tot mai mult, greselile in ceea ce priveste alimentatia echilibrata sunt tot mai frecvente… De aici rezulta si numarul in continua crestere a afectiunilor hepatice sau cardiace. Insa nu vorbim doar de afectiuni fizice, ci si de afectiuni psihice, care sunt declansate de anumite carente in organism.

Aceste carente rezulta tocmai din faptul ca alimentatia se axeaza doar pe anumite grupe alimentare, neglijand altele, astfel ca organismul nu mai are de unde sa asimileze anumite vitamine sau alte substante necesare bunii functionari a creierului. Asadar, suntem in foarte mare masura direct responsabili pentru afectiunile pe care le dezvoltam atunci cand nu abordam un regim de viata sanatos si o alimentatie echilibrata. Si aici ar trebui sa amintim de curele de slabire, atat de mediatizate in ultima vreme. O cura de slabire drastica, dezechilibrata, axata doar pe anumite grupe alimentare, expune persoana in cauza unui risc foarte mare de dezvoltare a unor afectiuni care pot fi destul de grave. Cand vorbim insa de un regim de viata sanatos, acesta include toate grupele alimentare, insa asocierile facute trebuie sa fie corecte, iar cantitatile nu trebuie sa fie exagerate. Calitatea nutritiva este cea care conteaza, nu cantitatea. Organismul nostru are nevoie de calitate, nu de cantitati exagerate.
Acum rafturile supermarketurilor abunda de alimente care mai de care mai atragatoare, insa multe dintre ele, fie ca sunt sarace in cantitatea nutritiva, fie contin diferiti aditivi care confera un gust excelent, insa efectele acestora asupra sanatatii sunt cu adevarat nocive. Cu ce sa ne suplimentam cantitatea de substante nutritive atat de benefice organismului? Ei bine, pe piata exista o multitudine de produse de acest gen, insa nici unul nu ofera atat de multe substante nutritive asa cum o face laptisorul de matca crud si pur de la Apiland. Pe langa faptul ca acesta este un produs 100% natural, el nu are efecte secundare, fiind folosit cu succes atat in cazurile de carente de vitamine, cat si in scopul echilibrarii nivelului de nutrienti din alimentatie.
Pentru ca traim intr-o lume a progresului, a vitezei, dar si a unei perpetue lipse de timp, carentele pe care organismul le dobandeste in timp sunt adesea compensate cu aportul de diferite medicamente, insa multe dintre acestea au efecte secundare destul de grave. In schimb, laptisorul de matca crud si pur, ofera, pe langa aminoacizi, acizi grasi, minerale si oligoelemente, o substanta cu rol esential in pastrarea sanatatii organismului – vitamina B5, responsabila pentru asimilarea substantelor benefice din alimentele pe care le consumam. Asadar, in lipsa acestei vitamine, nu mai reusim sa luam ceea ce este bun din alimente, nu mai asimilam necesarul de substante indispensabile unei vieti sanatoase, iar acest impas reprezinta punctul de plecare al dezechilibrelor. Apar in acest fel diverse maladii care, tratate cu medicamente prea agresive, duc in timp la deteriorarea altor organe, iar sirul acesta de afectiuni slabeste puterea organismului de a lupta impotriva virusilor sau a bacteriilor si devine slab si incapabil sa invinga. Pe langa scaderea imunitatii, lipsa acestei vitamine poate duce si la dureri de cap, afectiuni grave ale stomacului, pielea devine mai predispusa la riduri, parul incepe sa isi piarda stralucirea si sa cada excesiv. Laptisorul de matca pur si crud este sursa cea mai mare de vitamina B5. Efectele acestuia se observa imediat si ajuta la compensarea carentelor de substante benefice organismului, conferind, in acelasi timp si o stare de bine, atat pe plan fizic, cat si psihic. Pentru ca astazi, desi alegerea alimentelor se face dintr-o paleta larga de sortimente, acestea au foarte multe substante nocive. Iata de ce este important ca regimul alimentar sa fie unul echilibrat, dar mai ales sa se bazeze pe alimente cat mai naturale, ceea ce este, desigur, foarte dificil in circumstantele actuale, insa putem compensa lipsurile cu remedii naturale, iar dintre acestea, laptisorul de matca nu doar ca acopera lipsurile si aduce organismului un aport esential de vitamina B5, insa favorizeaza regenerarea celulara, astfel ca persoanele aflate in stari de convalescenta dupa perioade indelungate de boala pot sa se refaca cu ajutorul acestui minunat elixir – laptisorul de matca crud si pur de la Apiland. (Foto: freeimages.com)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy