Joi, 18 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Apiland Colesterolul bun, colesterolul rau si laptisorul de matca


Colesterolul bun, colesterolul rau si laptisorul de matca

Email Imprimare

Il gasim in fiecare celula a organismului nostru, fara el, viata insasi nu ar fi posibila. Pe cat este de necesar, pe atat este de periculos - colesterolul. Acesta este parte a structurii unei membrane celulare, asadar, fara el, functionarea celulelor nu ar fi posibila. Problemele intervin insa atunci cand acesta isi depaseste cantitatea optima. In acest caz, acesta incepe sa reprezinte un adevarat pericol pentru artere, impiedicandu-le sa transporte sangele asa cum o fac in conditii normale. Nediagnosticat la timp, colesterolul in exces poate sa declanseze adevarate dezastre in organism, obstructionand arterele. De aici si pana la accidente vasculare sau chiar infarct miocardic nu mai este decat un pas.

Asadar este important si necesar sa ne facem analizele medicale si sa aflam valorile colesterolului din organismul nostru ca sa putem detecta in timp util eventualele disfunctii provocate de catre cresterea acestuia. Rolul colesterolului in structura celulei este acela de a facilita hranirea acesteia. El este cel care confera posibilitatea celulei de a-si schimba forma, de a-si pastra supletea. In limitele sale normale, colesterolul este esential in buna functionare a organismului, insa atunci cand aceste limite sunt depasite, dintr-o substanta utila si chiar vitala, colesterolul se transforma intr-una extrem de periculoasa.
Ce este colesterolul bun si ce este colesterolul rau? Ei bine, colesterolul circula in sange prin intermediul unor structuri moleculare denumite lipoproteine (in nucleul carora, pe langa colesterol, se mai gasesc si vitamine). In functie de densitatea lipoproteinelor responsabile de transportul colesterolului, acesta poate fi clasificat in colesterol rau si colesterol bun, lipoproteinele care au densitatea mica poarta ceea ce noi numim colesterol rau, iar cele cu densitate mare sunt purtatoare de colesterol bun. Cunoscute in lumea medicala sub denumirea de LDL (Low Density Lipoproteins), aceste structuri moleculare ajuta colesterolul sa ajunga la fiecare celula, indiferent daca aceasta are deja o cantitate apreciabila de colesterol. Asa se ajunge la formarea de adevarate depozite de colesterol care obstructioneaza arterele si cauzeaza ateroscleroza.
Laptisorul de matca pur si crud de la Apiland este un remediu care actioneaza pe cat de delicat, pe atat de eficient, insa numai atunci cand este folosit ca supliment al unei medicatii prescrise de catre medic. Pacientul diagnosticat cu colesterol marit trebuie sa adopte imediat un regim alimentar care sa excluda grasimile si alte substante care se descompun in grasimi si sa isi controleze periodic nivelul colesterolului, pentru a avea situatia sub control.
Poate ca pare o afectiune nu foarte periculoasa, insa ea poate declansa adevarate dezechilibre in organism, ducand chiar la deces (daca vorbim despre cazuri de ateroscleroza ignorata pentru foarte mult timp). Laptisorul de matca pur si crud este, printre altele, un excelent reglator al poftei de mancare, asadar, in cazul persoanelor care au colesterolul marit si au avut inainte un regim alimentar bogat in grasimi, cura cu laptisor de matca ajuta ca organismul sa se obisnuiasca mai usor noilor reguli, noilor modalitati de preparare a alimentelor, in scopul scaderii nivelului de colesterol. Printre alte actiuni benefice asupra organismului, laptisorul de matca are si o actiune de scadere a colesterolemiei (nivelul de colesterol rau din sange).
Pentru ca noi, romanii, ocupam locuri de top in clasamentele tarilor cu cei mai multi pacienti diagnosticati cu colesterol marit, este necesar ca obiceiurile alimentare sa se schimbe, sa se treaca de la excese la cumpatare. Astfel, nu doar nivelul colesterolului este tinut in frau, ci putem evita si alte afectiuni, care au drept cauza un nivel crescut de colesterol. Este necesar sa ne schimbam mentalitatea asupra stilului de viata si sa constientizam ca suntem, in foarte mare masura, responsabili pentru starea sanatatii noastre, iar una dintre cauzele celor mai multe afectiuni este regimul alimentar. Ceea ce mancam determina intr-o foarte mare masura starea sanatatii noastre.
Rolul laptisorului de matca pur si crud este major in prevenire, in pastrarea sanatatii vaselor sanguine si in mentinerea unui nivel optim al colesterolului. Luat insa dupa ce nivelul colesterolului este deja destul de ridicat, acesta are un rol de substanta ajutatoare medicatiei prescrise de catre medic. Indiscutabil, revenirea la un nivel optim al colesterolului este una mai rapida si mai sigura atunci cand se foloseste ca supliment laptisorul de matca in stare pura si cruda, insa nu trebuie neglijat tratamentul prescris de catre medic, intrucat este esential.
Este de subliniat faptul ca avem doua coordonate esentiale in pastrarea sanatatii: prima este aceea de a ne cerceta, periodic, nivelul colesterolului, al tensiunii arteriale, al glicemiei pentru a putea evita instalarea unor probleme destul de serioase, iar a doua este prevenirea cu ajutorul remediilor naturale, iar laptisorul de matca pur si crud de la Apiland este unul dintre cele mai spectaculoase remedii care sustin sanatatea, fara sa aiba nici un fel de efecte secundare.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy