Miercuri, 17 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Apiland Sanatate cu apicole romanesti


Sanatate cu apicole romanesti

Email Imprimare

Albinele au fost, dintotdeauna, prietenii nostri. Ne-au indulcit viata, cu ajutorul acestui produs-minune, mierea, dar, mai mult decat atat, ne-au daruit o serie de alte produse alte stupului, nu doar delicioase la gust, ci si benefice pentru sanatate.
Atunci cand alegem produsele apicole de la magazin, este bine sa le luam pe cele de calitate, de preferat pe cele eco. Asta inseamna sa avem incredere in marca, in produs si in producator. Daca alegem un producator autohton, cu atat mai bine: vom incuraja si sustine in continuare apicultura pe meleagurile noastre. Apiland este una dintre companiile care va ofera produse apicole de calitate, obtinute in culturi autohtone.

Exista unele mituri legate de produsele apicole, pe care ar fi bine sa le demontam. De exemplu, unii oameni considera ca mierea care se zahariseste nu este buna. Fals. In primul rand, cristalizarea este un proces natural, iar mierea zaharisita e la fel de buna ca aceea lichida. In al doilea rand, sa spunem ca unele tipuri de miere cristalizeaza mai repede decat altele - mierea poliflora, de pilda, cristalizeaza foarte repede, in timp ce mierea de salcam, foarte greu. In al treilea rand, trebuie sa stim ca zaharisirea este, de fapt, un proces natural! O miere artificiala nu se zahariseste niciodata. Ce trebuie sa stim in legatura cu zaharisirea este faptul ca o miere de calitate incepe sa se zahariseasca de jos in sus, in borcan.
Un lucru pe care multi nu il stiu este ca mierea nu se incalzeste peste 40 de grade Celsius. Daca facem asta, ea isi va pierde multe dintre vitamine si proprietatile sale benefice. De aceea, in ceaiuri si infuzii vom pune miere abia dupa ce acestea se racesc suficient.
Romania are o miere foarte buna. Mierea de padure, mierea de salcam sau de tei obtinuta de albinele de aici sunt recunoscute peste tot in lume. Insa atunci cand alegem mierea pentru a ne rezolva anumite afectiuni, o vom alege in functie de acestea. Pentru o simpla raceala sau insomnie, vom alege mierea de tei sau poliflora. Daca insa vrem sa ne crestem imunitatea, la debutul sezonului rece, putem alege o miere din tari indepartate, de exemplu, mierea Manuka, care se obtine numai in Noua Zeelanda si care este extrem de eficienta in lupta cu virusii si bacteriile.
Un alt produs al stupului este polenul. Noi il stim in varianta uscata, de dinainte de 1989, insa mult mai eficient este polenul pur si crud. Acesta e recoltat de apicultori, apoi e pastrat la congelator, pentru a nu-si pierde proprietatile. Necontinand aproape deloc apa, el nu ingheata. Acest polen rezista la temperatura camerei, dar nu mai mult de 2 saptamani. Ideal este sa il consumam, cu lingurita, direct de la congelator.
Pastura, numita si painea albinelor, o gasim, de exemplu, sub forma unor bobite mici si dulci, pe care le putem savura zilnic, intarindu-ne imunitatea. Pastura este foarte bine asimilata de organism, fiind foarte indicata pentru curele tonifiante si energizante.
Laptisorul de matca este, cu adevarat, un produs-minune al stupului. Este bun pentru memorie, caci contine acetilcolina, dar si pentru imunitate, tonifiere. El contine vitamine, minerale si aminoacizi pe care organismul nostru nu ii poate produce. Dintre vitamine, contine mai ales vitmaine din complexul B, mai ales B5 fiind numita vitamina anti-stres sau vitamina fericirii. Desigur, laptisorul de matca este foarte benefic si pentru ten.
Invitata in cadrul emisiunii Talent si efort (Trinitas TV), Cecilia Caragea, specialist in comunicare si branding, a vorbit despre beneficiile produselor apicole romanesti pentru sanatate, mai ales in sezonul rece.

Comentarii (3)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy