Vineri, 19 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Apiland Romania, raiul albinelor


Romania, raiul albinelor

Email Imprimare

De curand, domnul Ovidiu Bodea, directorul companiei Apiland, a avut o interventie in cadrul emisiunii Vrem sa stii de la Antena Satelor, ca invitat special. Domnia sa a vorbit despre aprecierea de care se bucura produsele Apiland si in general produsele apicole romanesti la nivel european si chiar international. Gratie calitatii lor, aceste produse sunt apreciate, astazi, din Statele Unite ale Americii pana in Japonia. Una dintre explicatiile acestui fapt consta in aceea ca Romania are inca o flora foarte buna, agricultura nefiind inca atat de industrializata ca in alte tari, iar poluarea fiind redusa. Existenta unei flore spontane bogate si variate este un mare avantaj al tarii noastre. Un alt atu este faptul ca Romania este membru fondator si membru activ al organizatiei internationale Apimondia, avand specialisti recunoscuti in domeniu.

Pentru a obtine certificari valabile international, companiile din domeniul apicol din Romania trebuie sa aiba grija in primul rand de la ce producatori (apicultori) isi obtin materia prima. Acestia trebuie sa aiba implementate proceduri recunoscute si sa aseze stupii in anumite zone. Dupa aceea, organismele de certificare ecologica efectueaza un control, verificand daca se respecta toate procedurile cerute si daca produsele respecta standardul, control in urma caruia acorda certificarea "bio". In cazul produselor apicole, acest standard inseamna ca ele sa nu contina vreo urma de antibiotic, sa aiba o anumita concentratie etc. In cazul exportului, pentru fiecare tranzactie sunt obligatorii, pe langa certificat, si analizele de laborator ale produselor.
Desigur, pentru a te face cunoscut la nivel mondial, trebuie sa te promovezi. De aceea, reprezentantii companiei noastre isi prezinta produsele in cadrul unor targuri de profil. Domnul Ovidiu Bodea a precizat ca Apiland a fost prezenta, de curand, la BIOFACH, cel mai mare targ european de produse bio, organizat in Germania. Acolo, reprezentantii nostri au avut intalniri importante atat cu furnizori, cat si cu clienti Apiland. Compania noastra va mai participa anul acesta la evenimente de profil din Franta si din Romania.
Domnul Bodea a amintit si faptul ca Apiland colaboreaza cu Societatea Romana de Apiterapie. Acolo exista specialisti renumiti, care reusesc sa extinda mereu aplicatiile produselor apicole dincolo de limitele terapiilor curente. Noi va invitam sa va pastrati sanatatea cu ajutorul produselor apicole Apiland!

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy