Miercuri, 17 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Apiland Un metabolism mai bun, cu polen crud de mar


Un metabolism mai bun, cu polen crud de mar

Email Imprimare

Deliciosul mar este unul dintre cele mai sanatoase fructe, numarandu-se, de asemenea, printre cele mai consumate. Un mar pe zi tine doctorul departe – spune o veche zicere. Si nu o spune intamplator, pentru ca exista deja cateva studii care arata ca un consum zilnic de mere este mai eficient in lupta anticancer si mai benefic in general decat un consum de mere neregulat, din cand in cand.
Marul, pe numele sau botanic Malus domestica, apartine familiei Rosaceae. Este cultivat de om de mii de ani, fiind originar din regiunea Asiei Centrale, unde stramosul sau, Malus sieversii, creste si astazi in salbaticie. Astazi exista peste 7.500 de soiuri de mar, de diferite marimi si culori. Marul se inrudeste cu prunul, caisul, ciresul, piersicul, parul, zmeurul si migdalul. Toate aceste plante sunt deosebit de bogate in nutrienti importanti pentru organism, insa marul se distinge dintre ele. Iar polenul crud din mar pastreaza integral proprietatile acestuia, principiile vii si beneficiile acestuia.
Polenul crud de mar este supranumit ingerul pazitor al metabolismului, pentru ca stimuleaza metabolismul general. Cercetatorii au aratat recent ca beneficiile merelor se datoreaza in primul rand impactului asupra bacteriilor din tractul digestiv. In studiile de laborator, substantele provenite din mar schimba in mod semnificativ activitatea din intestinul gros a doua bacterii, Clostridiales si Bacteriode. Ca rezultat al acestor schimbari, metabolismul local se schimba si el, ceea ce aduce mari beneficii sanatatii. De exemplu, datorita schimbarilor la nivel bacterian in intestinul gros, celulele primesc mai mult "combustibil", sub forma acidului butiric.

Insa beneficiile polenului crud de mar sunt mult mai multe. El este un energizant general, un excelent tonic si fortifiant al organismului. Ne ajuta sa ne aparam mai bine de infectiile microbiene. Datorita continutului sau bogat in vitamina C, contribuie si la protejarea organismului fata de stresul oxidativ si sustine sistemul imunitar in lupta sa cu agentii nocivi.
Mai mult, s-a demonstrat ca polifenolii din mar diminueaza absorbirea glucozei din tractul digestiv, ca stimuleaza celulele beta ale pancreasului sa secrete insulina si ca maresc absorbtia de glucoza din sange prin stimularea receptorilor insulinici. Toate aceste mecanisme declansate de polifenolii din mar fac ca organismul nostru sa-si regleze mai usor zaharul din sange. De asemenea, polenul de mar intareste si protejeaza miocardul.
Puteti citi continuarea pe apiland.ro.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy