Vineri, 19 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Apiland ApiLand, mereu alaturi de cei care isi doresc un stil de viata sanatos


ApiLand, mereu alaturi de cei care isi doresc un stil de viata sanatos

Email Imprimare

Compania ApiLand a fost prezenta la o noua intalnire cu cei care isi doresc un stil de viata sanatos. Lumea s-a obisnuit deja cu prezenta ApiLand la aceste intalniri si apreciaza faptul ca vin intotdeauna cu informatii relevante. Niciodata toamna nu a fost mai frumoasa si mai calduroasa, astfel ca... intalnirea, organizata de Asociatia Vegetarienilor din Romania, a avut loc tot in aer liber, si anume pe inedita terasa a localului Boheme Cafe & Bistro din Piata Romana (Str. Caderea Bastiliei, nr. 11, Bucuresti, vizavi de cladirea ASE), dupa ce seara s-a lasat peste oras.

Filmul documentar ales a fost unul special, care nu doar ca trateaza tema alimentatiei sanatoase, ci vine si cu un exemplu concret in care simpla schimbare de dieta, simpla renuntare la alimentele nocive pe care le consumam in mod obisnuit duce la vindecarea unei boli din ce in ce mai raspandite, mai ales in Statele Unite ale Americii, unde aproape toate mancarurile sunt indulcite: diabetul. Filmul se numeste Simply Raw: Reversing Diabetes in 30 Days (Pur si simplu raw: Tratarea diabetului in 30 de zile) si a fost realizat in anul 2008. Figura centrala a acestui documentar, dr. Cousins, considera ca, astazi, planeta noastra este intr-o criza a bolilor cronice, care se raspandesc tot mai mult, cu mare viteza. Iar una dintre cele mai grele asemenea boli este diabetul – sunt afectati, astazi, peste 250 de milioane de oameni din intreaga lume. Se considera ca in Statele Unite ale Americii, unul din trei copii nascuti dupa anul 2000 se va imbolnavi de diabet.
Pozitia Asociatiei Americane a Diabetului este ca diabetul e o boala cronica, care nu poate fi vindecata. Insa dr. Cousins, autor si al unei carti pe acest subiect, There Is A Cure For Diabetes (Exista tratament pentru diabet), a crezut altceva, astfel ca a gandit o cura speciala de 30 de zile pentru tratarea acestei boli cumplite. Pacientii sunt izolati de familiile si prietenii lor, precum si de tentatiile magazinelor alimentare, si se hranesc in tot acest timp dupa o dieta stricta, vegetariana, doar cu alimente si preparate naturale, sanatoase, care nu sunt incalzite la peste 47 de grade. In mod absolut uluitor, cei mai multi dintre pacienti renunta la insulina dupa cateva zile de dieta! La altii procesul dureaza mai mult, dar in final toti cei cu diabet de tip 2 se vindeca. O alta voce autorizata care se face auzita in cadrul documentarului este cea a lui Fred Bisci, nutritionist.
Cu aceasta ocazie, compania ApiLand a fost prezenta cu o degustare de produse apicole din zonele de deal si de munte ale Transilvaniei. Multi dintre cei prezenti au fost incantati de gustul polenului crud ApiLand si au descoperit un produs de exceptie - pastura ApiLand, painea albinelor, despre care nu stiau prea multe.
Puteti citi continuarea pe apiland.ro.


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy