Joi, 28 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Apiland Parul – legende, superstitii si ingrijire


Parul – legende, superstitii si ingrijire

Email Imprimare

Fara indoiala, parul este unul din elementele esentiale ale imaginii pe care o avem si modul in care acesta arata le poate releva celorlalti o parte a personalitatii noastre. Se spune despre par ca ar concentra toate virtutile purtatorului sau, reflectand starea sa sufleteasca si caracterul.

Parul in legende si superstitii
De-a lungul timpului, parul a fost considerat un simbol al seductiei, al puterii si al vitalitatii. Fetele si femeile purtau mereu, cu mandrie, parul lung, insa impletit in cozi lungi, bine ingrijite. Asa cum era de asteptat, despre par exista multe legende, iar el face si obiectul a numeroase superstitii.

O legenda spune ca Berenice, sotia regelui Ptolemaeus al III-lea Euergetes, le-a promis zeilor ca-si va taia lungul sau par, pentru care era admirata si invidiata de o lume intreaga, daca sotul ei se va intoarce victorios dintr-o periculoasa campanie militara din Siria. Zeii au tinut cu Ptolemaeus, iar ea s-a tinut de cuvant, si-a taiat pletele si le-a oferit in dar zeilor, lasandu-le in templu. Impresionati, zeii au aruncat parul pe cer, transformandu-l intr-o noua constelatie - Coma Berenices.
Despre femei se spune ca este bine sa isi acopere capetele atunci cand intra in biserica, iar aceasta credinta isi are originile in vechime, cand se credea ca ingerii prezenti in timpul slujbelor ar putea fi sedusi de frumusetea femeilor pamantene. In anumite parti din Germania, nu i se taie parul copilului inainte de a implini un an, ca sa nu i se taie norocul. Aceasta traditie e intalnita si prin multe locuri din tara noastra, unde prima taiere a parului la copii are loc dupa varsta de un an. In bisericile ortodoxe, la Taina Botezului, preotul taie cateva fire din parul micutului, in forma de cruce.

Parul si ingrijirea lui
Dincolo de legende si supersitii, parul este un element de baza al imaginii noastre. Daca parul este ingrijit, sanatos si frumos, atunci imaginea noastra este una favorabila. Este insa destul de greu sa ne mentinem parul sanatos si frumos, din cauza multitudinii de factori nocivi. Fie ca vorbim de poluarea exterioara, de alimentatia nesanatoasa sau de unele produse de ingrijire si cosmetice destul de agresive, parul nostru are de suferit. Nu e de mirare ca din ce in ce mai multe persoane se plang de caderea parului sau de faptul ca acesta isi pierde din stralucire. Pe langa abordarea unui stil de viata sanatos, este esential sa identificam acele produse naturale cu care ne putem salva parul si ii putem reda sanatatea, iar laptisorul de matca pur este unul dintre remediile naturale care face, intr-adevar, minuni.
Cu o compozitie bogata in substante hranitoare, laptisorul de matca pur de la ApiLand remediaza problemele pe care le are atat firul de par, cat si scalpul, fara sa declanseze efecte secundare. In acelasi timp, laptisorul de matca pur are o puternica actiune de regenerare celulara, actionand asupra sanatatii scalpului, dar si a firului de par. Mastile cu laptisor de matca pur sunt revitalizante si hranitoare. Desi laptisorul de matca poate fi folosit extern, in masti pentru par, pentru efecte maxime, este bine sa se urmeze si o cura interna cu laptisor de matca pur, care presupune administrarea a cate unui gram, in fiecare dimineata, sublingual. Sa nu uitam ca simplele cure cu laptisor de matca pur ApiLand imbunatatesc si calitatea firului de par, pe langa multe alte beneficii pe care le aduc organismului.
Puteti citi continuarea pe apiland.ro.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy