Vineri, 19 Apr

Ultimele Titluri :


Blog Apiland

Laptisorul de matca pur si proaspat

Email Imprimare

Laptisorul de matca este o adevarata mina de sanatate. Dar aceasta bogatie de substante bioactive esentiale pentru organismul nostru se gaseste doar in laptisorul de matca proaspat. Cum el contine 67% apa, exista doar doua metode de a-l conserva: prin uscare sau la frig. Prin uscare se pierd majoritatea substantelor bioactive. De aceea trebuie sa apelam la laptisorul de matca pur si crud, dar in acelasi timp trebuie sa nu uitam ca laptisorul de matca pur si crud tinut in afara frigiderului are o valabilitate maxima de doar 72 de ore. Dupa aceasta, el nu-si modifica aspectul sau gustul, dar isi pierde proprietatile. Astfel, degradarea lui nu este vizibila pentru noi. Garantia cu privire la calitatile lui nu ni le pot oferi decat credibilitatea si seriozitatea furnizorului. Tocmai de aceea este esential sa alegem cu maxima atentie furnizorul. Numai asa ne vom putea bucura mereu de un produs de calitate cu efecte terapeutice certe.

Laptisorul de matca, aliatul nostru peste iarna

Email Imprimare

Iarna este anotimpul racelilor si al virozelor. Este un anotimp in care organismul nostru sufera din cauza lipsei de vitamine si a unei alimentatii care il supune mereu la noi si noi incercari. In disperare de cauza, apelam la tot felul de medicamente care, chiar daca ne dau pe moment iluzia unei rapide ameliorari a starii noastre, lasa in urma lor organismul si mai slabit. Este preferabil sa ne indreptam atentia spre miracolul oferit de catre albine. Laptisorul de matca. Acest fantastic elixir, hrana rezervata doar reginei. Hrana care ii asigura o viata de zeci de ori mai lunga decat a albinelor. O hrana care contine toate elementele importante vietii. Laptisorul de matca nu numai ca ne asigura vitaminele, mineralele si oligoelementele necesare, crescandu-ne vitalitatea si performantele, atat fizice, cat si intelectuale, dar in primul rand el ne stimuleaza si ne intareste sistemul imunitar, aparandu-ne atat de raceli si de gripa, cat si de felurite infectii.

Conditiile in care trebuie pastrat laptisorul de matca pur si crud

Email Imprimare

Asa cum spuneam si cu alte ocazii, laptisorul de matca pur si crud trebuie pastrat in conditii optime pentru a-si pastra calitatile. Inca de cand este preluat de la apicultori, acesta trebuie pastrat la rece, trebuie transportat cu masini frigorifice, iar in magazinele de profil trebuie sa fie pastrat, evident, tot in frigidere. Iar dumneavoastra, dupa ce cumparati un asemenea produs si ajungeti cu el acasa, trebuie sa-l pastrati tot la frigider, pentru a va putea bucura cu adevarat de beneficiile acestui produs si pentru a nu fi dat banii degeaba. De aceea, este esential sa va asigurati ca achizitionati acest produs apicol de la o companie care isi respecta consumatorii si care, pe intreg lantul de productie, respecta standardele in vigoare pentru un asemenea tip de produs.
Compania noastra, Apiland, care a introdus in Romania produsele realizate pe baza conceptului Pur&Crud, si-a propus ca in aceasta perioada sa demareze o campanie de informare a publicului si de educare a consumatorilor pentru a stii la ce anume trebuie sa fie atenti atunci cand aleg produse apicole. Pentru ca suntem convinsi ca doar onestitatea iti aduce succes pe termen lung, ca doar in cadrul unui veritabil parteneriat cu consumatorii tai poti evolua ca brand.

 

Pentru trei zile, Bucurestiul este capitala apiterapiei

Email Imprimare

Vineri, 29 octombrie 2010, a avut loc la RIN Grand Hotel, in sala Berlina, deschiderea celui de al treilea Congres de Apiterapie cu participare internationala, organizat de Societatea Romana de Apiterapie, cu o importanta contributie in calitate de sponsor din partea Apiland. Congresul ale carui lucrari se intind pe durata a trei zile, de vineri pana duminica, este insotit de desfasurarea unei interesante expozitii, Api-Expo, si este urmat luni de activitatile unui Atelier Practic.
In afara de participarea mai multor reputati specialisti din Romania, atat teoreticieni, cat si practicieni, evenimentul se bucura si de prezenta mai multor nume prestigioase din strainatate: Dr. Verica Milojkovic (Serbia), Presedinte al Societatii Sarbe de Apiterapie, Dr. Noriko Hattori si Dr. Kenji Ichihara (Japonia) de la Laboratorul de Biologie Moleculara al Gifu Pharmaceutical University, Prof. Dr. Sanjeev Sood (India) de la Dayanand Ayurvedic College si Antonio Couto (Portugalia), co-fondator al Bees for Life
Trebuie semnalata si participarea in cadrul festivitatii de deschidere a doamnei Monica Tatoiu. Domnia sa este una dintre povestile de succes in lupta cu cancerul prin intermediul apiterapiei, reteta sa cu laptisor de matca facand valva in mass-media in ultimele luni.

Congresul Societatii Romane de Apiterapie

Email Imprimare

In perioada 29-31 octombrie 2010, are loc, la RIN Grand Hotel, al 3-lea Congres al Societatii Romane de Apiterapie, insotit de Api-Expo 2010, urmat apoi luni, 1 noiembrie 2010, de desfasurarea atelierelor practice. Pentru noi, pentru Apiland, a devenit deja o traditie sa sponsorizam acest congres de prestigiu cu o ampla participare internationala, din tari precum Germania, Portugalia, Japonia sau India. Prezenta lor demonstreaza tocmai prestigiul apiculturii romanesti si valoarea acestui congres in organizarea caruia am considerat ca suntem obligati si onorati sa ne implicam in mod constant, la fel cum consideram ca promovarea apiculturii romanesti si dezvoltarea aplicatiilor pentru sanatatea noastra este o datorie de onoare pentru noi. Comunicarile stiintifice, mesele rotunde, conferintele, precum si atelierele practice, de un real interes pentru toti cei constienti ca acest domeniu este extrem de important pentru sanatatea noastra, vor fi sustinute de specialisti de prestigiu din diferite centre de cercetare si de invatamant din tara si din strainatate.

Laptisorul de matca

Email Imprimare

Laptisorul de matca reprezinta un adevarat elixir al tineretii. Ganditi-va ca intr-un stup singura diferenta dintre regina si albinele lucratoare o reprezinta hrana, adica laptisorul de matca. Rezultatul este ca regina traieste cativa ani, in timp ce o albina lucratoare traieste doar cateva saptamani. Adica de cateva zeci de ori mai mult! E adevarat ca oricat laptisor de matca am consuma nu vom reusi sa traim si noi de cateva zeci de ori mai mult astfel incat sa ajungem la matusalemica varsta de cateva mii de ani… Dar nu e mai putin adevarat ca laptisorul de matca ne va ajuta sa ne pastram o sanatate si un aspect tineresc absolut de invidiat. Nu este o minune. E suficient sa ne gandim ca laptisorul de matca contine toata gama de vitamine B, putandu-se lauda in acelasi timp cu un continut bogat de vitamine A, C si E, un ansamblu de antioxidanti, care impreuna se constituie intr-o arma extrem de eficace in lupta cu radicalii liberi. Dar laptisorul de matca este bogat si in minerale, oligoelemente, acizi grasi nesaturati, precum Omega 3.

Cum sa alegi produsele apicole

Email Imprimare

Cu greu poti gasi produse mai sanatoase decat cele realizate de albine. Numai ca, de la stup si pana la noi, ele trec prin mana omului si pot fi degradate... Cele mai sanatoase sunt, in mod evident, cele absolut naturale, precum laptisorul de matca crud, realizat in baza conceptului Pur&Crud, concept introdus in Romania de compania noastra, Apiland, in iulie 2008. Dar, pentru a-si pastra calitatile terapeutice, este necesar ca intregul traseu pe care il parcurg aceste produse, de la apicultori pana la dumneavoastra, sa fie conform standardelor in vigoare, ca transportul sa se faca cu masini frigorifice, prin curier rapid, iar in magazinele de specialitate pastrarea acestor produse sa fie realizata corespunzator, adica la rece, intre 1 si 6 grade Celsius.
Cum magazinele de profil nu dispun in general de frigidere, au aparut pe piata si produse in asa-zise ambalaje de termostatare. Acestea pot pastra insa temperatura nemodificata in cel mai fericit caz timp de cateva ore, astfel incat o depozitare la raft afecteaza grav calitatile produselor, chiar daca pe ambalaj este trecut ca ele pot fi pastrate la temperaturi de pana la 20 de grade. In plus, deja de la recoltare si ambalare, apar diferente importante din punctul de vedere al calitatii produselor.
Compania noastra, care va ofera apicole de exceptie din zonele de deal si de munte ale Transilvaniei, a realizat investitiile necesare pentru ca aceste produse sa poate ajunge la consumatori in cele mai bune conditii, asigurand, pentru peste 300 de magazine, frigidere speciale, pentru ca produsele Apiland sa poata fi comercializate in cele mai bune conditii. In plus, Apiland selecteaza cu mare atentie produsele apicole pe care le ofera consumatorilor si le supune unor analize severe intr-un prestigios laborator din Franta, compania lider pe piata produselor apicole de la noi asigurand standardele de calitate pentru intregul lant pe care il parcurg aceste produse pana la dumneavoastra. Astfel, produsele noastre au garantata cea mai buna calitate, fapt ce le-a facut deosebit de apreciate nu numai in Romania, ci in intreaga Europa.

Tara albinelor

Email Imprimare

Traim in patria albinelor. Herodot spunea ca tinutul de dincolo de Istru este ocupat de albine si, din cauza lor, nu se poate trece mai departe. Albinele reprezentau adevarati aliati ai dacilor. Nu numai ca le furnizau hrana si medicamente, dar ii si ajutau sa se apere de dusmani. Cu ajutorul lor, organizau paza trecatorilor, mirosul cailor iritand la maxim albinele. Nenumarate dovezi arheologice atesta faptul ca geto-dacii se ocupau cu cresterea albinelor, utilizand in mod constant diferitele produse ale stupului. Renumiti pentru mestesugul fierului, foloseau ceara nu umai pentru iluminat, ci inclusiv pentru a turna in forme monezi, podoabe si arme. Se crede ca turtele dulci din faina de mei si miere reprezentau un desert predilect al dacilor. Astfel, nu e de mirare ca istoriografii antici, atat cei greci, cat si cei romani, consemneaza ca Dacia era tara albinelor.
Xenofon, cu 400 de ani i.H., arata ca hrana getilor consta in primul rand din miere, legume si produse din lapte, iar in secolul al III-lea i.H. Aellianus consemna faptul ca geto-dacii cresteau albinele nu numai pentru a-si asigura propria hrana si necesarul de ceara, ci inclusiv pentru a le comercializa, informatie intarita apoi in secolul al II-lea i.H. de Polibiu din Megalopolis, care arata ca din regiunile de la Dunare se exportau miere, ceara si vinuri.

<< Inceput < Inapoi 21 ...21 Inainte > Sfarsit >>