Vineri, 26 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Corcova Vinurile Corcova, "gout du terroir", la Food&Bar Show Brasov


Vinurile Corcova, "gout du terroir", la Food&Bar Show Brasov

Email Imprimare

Dupa evenimentele desfasurate la Oradea si Cluj, Corcova Roy&Damboviceanu anunta participarea la evenimentul Food&Bar Show Brasov.
Seria de evenimente Food&Bar Show, dedicate prezentarii noutatilor si tendintelor din Horeca, debuteaza cu prima editie din 2011 la Brasov, in 24 februarie, la International Trade Center, cu incepere de la ora 10.00, punctul central in jurul caruia se va desfasura evenimentul fiind bucataria-scena, unde au loc diverse demonstratii culinare.
Corcova Roy&Damboviceanu va oferi spre degustare vinuri precum Chardonnay 2009, Rose 2009, Cabernet/Merlot 2008, Syrah 2009 DOC-CMD si Chardonnay dulce 2008.

Viticultura a existat probabil in zona Corcovei inca din timpul dacilor. La sfarsitul secolului al XIX-lea si inceputul secolului al XX-lea, Printul Anton Bibescu, prieten bun cu Marcel Proust, il angajeaza pe Aristotel Sauget, un tanar agronom francez, pentru a se ocupa de podgorie. Acesta a introdus la Corcova vinificatia bordoleza, creand Corcovinul si Corcovelul, doua cupaje uluitoare avand la baza cabernetul.
In 2005, un investitor francez, Michel Roy, si unul roman, Serban Damboviceanu, reincep exploatarea acestui patrimoniu oenologic exceptional. Cramele au fost modernizate si, intre timp, suprafata cultivata cu soiuri nobile a ajuns la 55 hectare. Pe langa soiurile de pe vremea Bibestilor – Cabernet, Merlot, Pinot Noir, Chardonnay sau Muscat Ottonel, soiuri autorizate DOC Mehedinti-Corcova – este introdus si Syrah-ul, care se aclimatizeaza de minune la Corcova. Responsabil cu vinificarea a fost numit Laurent Pfeffer, enolog de origine franceza, ce si-a inceput cariera in Bordeaux.
Vinurile Corcova Roy&Damboviceanu sunt speciale si au acel gout de terroir, acea amprenta originala a locului datorata, cu siguranta, si gratiei divine, pentru ca la Corcova se intrunesc toate elementele necesare creatiei unei bauturi serafice. Elaborate de asa maniera incat sa redea cat mai fidel expresia terroir-ului, vinurile de Corcova poarta amprenta originala a locului, care vorbeste despre istorie, distinctie, pasiune si care confera vinurilor atribute senzoriale unice. Interventia umana are rolul de a pastra nealterate aroma, gustul si parfumul strugurilor ce dau nastere vinurilor.
Vinurile Corcova pot fi savurate in restaurante de top din Bucuresti, precum Casa di David, Silviu’s, Unicovero, Mesogios, Escargot, Jaristea, UpTown sau Museum, in bistro cafe-uri, precum VanGogh, Boutique du Pain sau Omnivors Dilema, in wine baruri, precum Bruno Wine Bar sau in alte locatii premium din capitala: The Loft, Bordellos Pub, Arcade sau Hotel Rembrandt, Grand Plaza Howard Johnson, dar urmeaza sa fie prezente si in alte locatii, in orase precum Timisoara, Cluj sau Brasov, cu ajutorul companiei Tribeca Distributie.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy