Vineri, 26 Apr

Ultimele Titluri :


Casa, dulce casa…

Email Imprimare

Caldura si personalitatea casei mele este data de catre accesoriile pe care incerc sa le schimb din cand in cand. Mobila aleasa cu gust da caminului meu personalitate! Casa mea este luminoasa, solara, asemeni sufletelor care locuiesc in ea. Casa noastra este camin! In fiecare primavara incerc sa fac mici sau mai putin mici schimbari. Mai ales acum cand zilele s-au lungit si totul s-a incalzit treptat, avem cu totii nevoie de mai multa lumina si aer curat.
Eu aduc bucuria naturii in casa prin mici accesorii sau innoiri, prin culoare sau stil. Perdele vaporoase de voal sau satin vor completa de minune intreg ansamblu de accesorii pentru primavara-vara. Culorile pentru draperii si pernele fantezie sunt culori calde si diafane. Vaze transparente si pline de flori de sezon sunt raspandite prin camere asemeni palcurilor din gradina!
Mai completez atmosfera de primavara-vara si de sarbatoare folosind lenjerii de pat colorate si inflorate, vesele si pline de haz. Pe scaunele din bucatarie asez perne speciale cu flori si pe masa va trona in permanenta o vaza, superba, plina cu lalele sau liliac, sau narcise, sau trandafiri, sau margarete.
Am scos din dulap cesti si alte castroane cu flori viu colorate si le-am lasat la vedere special pentru cat mai multa culoare. La geam am asezat jardinierele cu muscate multicolore si imi astept zilnic prietenii mei gugustucii sa vina la masa rasfatandu-i cu seminte si paine integrala, firimituri.
Am schimbat si tablourile deoarece eu le-am pictat si pe cele cu natura statica si moarta (vaze cu maci, vaze cu flori de liliac alb si lila) pe care le reasez primavara si vara atat in camera de zi, cat si in bucatarie. Toamna si iarna am alte tablouri, alte culori, alta tema!
Baia a simtit deja si ea schimbarea de anotimp prin prosoape verde praz si covoras in aceeasi nuanta. Pana si cosmeticele au ambalajul verde crud!
Anul acesta mi-am vopsit si holul de la intrare in apartament verde praz si intr-un colt mi-am pus o planta nou-nouta de camelie superba. Astfel mi-am „luminat” casa, dar mi-am luminat si sufletul! (Any Popovici)


Comentarii (1)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy