Vineri, 29 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Exotique Feng Shui, o stiinta veche care lucreaza prin noi


Feng Shui, o stiinta veche care lucreaza prin noi

Email Imprimare

Deseori ni se intampla sa ajungem acasa rupti de oboseala unei zile lungi de lucru, care se topeste ca prin farmec atunci cand trecem pragul sanctuarului nostru propriu pe care-l numim acasa. Aceasta, cu atat mai mult cu cat interiorul este aranjat dupa propriile noastre gusturi si dupa necesitatile pe care le avem. Daca vaza cu flori este in locsorul ei, daca fotoliul il gasim in locul nostru de relaxare completa, cu o masuta incarcata cu carti de citit langa sau, dimpotriva, pe care ne sorbim cafeluta linistiti.

Nu ne dam seama, insa acest lucru face parte din Feng Shui, stiinta veche de mii de ani, care intr-un fel parca lucreaza prin noi. O numim stiinta si totusi nu cunoastem atat de multe despre ea. Putem sa aranjam mobila, obiectele dupa gustul nostru si totusi acestea in ansamblul lor sa ne dea o stare de inconfort sau sa ne provoace diverse afectiuni, mai mult sau mai putin dovedite. Pare sa fie un amestec de stiinta si emotii, de conlucrare a energiilor din jur si a emotiilor pe care le provoaca tot ceea ce ne inconjoara si modul cum sunt aranjate. Bunaoara, nu e de-ajuns ca obiectele, chiar locuinta, sa fie aranjate oricum, sa aiba orice combinatie de culori.
Fiecare aranjament provoaca o anumita reactie in mintea si in sufletul nostru, pe care apoi ni le traducem in stari diverse. In functie de aceste combinatii, traim si noi zi de zi. Desi nu ne dam seama intotdeauna, putem face mici schimbari in aranjamentul interior care sa ne ofere starea pe care o dorim. Un aranjament cald si calm, fara culori extreme si exagerat de vii, in general cu linii si forme, care conduc una spre alta, sigur va oferi o stare calma, relaxanta. Un aranjament cu combinatii de forme si linii opuse, culori vii, energice, va conduce spre o stare generala energica si plina de actiune.
De multe ori, un singur obiect in plus in incaperea noastra face minuni. Tot asa, e de-ajuns ca un perete, o usa, un geam, o vaza sa fie asezate intr-un mod pur intamplator si sa fie o sursa de stres, absorbtie a energiei vitale si oboseala. Consider ca suntem mult la inceputul acestei cunoasteri, trebuie sa o denumim asa, depasind limitele impuse de cuvantul stiinta, si suntem pe pragul de a afla mai multe despre ceea ce ne inconjoara, cat si despre noi insine. (Calin Suciu)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy