Vineri, 29 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Exotique Feng Shui ne dezvolta imaginatia


Feng Shui ne dezvolta imaginatia

Email Imprimare

In viziunea mea, Feng Shui este un concept ce studiaza mediul inconjurator si energiile transmise de acesta pentru sanatatea noastra, pentru a ne crea un cadru armonios, pentru a face in asa fel incat sa avem o stare interioara echilibrata, sa transmitem energii pozitive. Ador sa-mi decorez casa dupa filosofia orientala deoarece aceasta este cea care pune accept pe starea individului, este interesata de interiorul acestuia, de mintea lui in special, dar si de aspectul fizic, deoarece fizicul si moralul sunt intr-o stransa legatura.
Un lucru important de retinut e faptul ca aceasta conceptie nu este un trend, este o conceptie chinezeasca straveche, ce nu variaza, iar asta inseamna ca moda nu-si pune prea mult acceptul, in sensul ca orice poate fi la moda, nou, cool, daca pe tine te face sa te simti bine. Aceasta arta, Feng Shui, ne dezvolta imaginatia, ne pune creierul la contributie si cel mai important aspect este ca ne ajuta sa ne cunoastem pe noi insine mai bine.
Ma ghidez dupa stiinta Feng Shui in casa deoarece incerc sa elimin toate elementele negative. Imi place sa combin elemente decorative pentru a-mi crea o stare cat mai relaxanta si confortabila. Imi ajunge tot stresul acumulat pe parcurul zilei. Acasa vreau sa fie un loc linistit. Un prim pas pentru punerea in aplicare a acestui concept a fost in momentul in care mi-am zugravit casa. Am ales culori calde, orange si galben, care exprima optimism, caldura, energie, fiind culoarea soarelui. De asemenea, am tinut cont de anumite reguli pentru amenajarea mobilei.
De exemplu, mi-am asezat patul langa fereastra, iar mobila in colturi sau pe pereti pentru a-mi crea senzatia de libertate. Accent am pus si pe hol. Am vrut sa fie cat mai aerisit, liber, pentru a nu ma impiedica de tot felul de lucruri. Este foarte important holul, in special pentru invitati, deoarece el este cel care le dezvolta prima impresie. Asadar, trebuie sa fie cat mai primitor. Pentru a crea o legatura stransa cu natura am ales cateva flori care-mi plac mie si le-am amplasat in diferite unghiuri din casa. De asemenea, am decorat cu tablouri care reprezinta diferite peisaje din natura.
Lumanarelele parfumate cu diferite arome sunt de nelipsit. Ele dau caldura si la propriu, si la figurat casei mele, iar parfumul, cat mai natural, iasomie, levantica, orhidee, ma apropie de natura. O impatimita a lucrurilor decorative care par vechi, deoarece mi se par mai interesante, ca si cum ar purta o istorie bogata, am ales tot felul cufere unde depozitez diferite obiecte si vapoare, vaze, boluri care-mi dau senzatie de bucurie doar privindu-le. Asadar, filosofia orientala Feng Shui este un concept dupa care ma inspir, imi creeaza o stare de bine, ma ajuta sa ma cunosc ca si individ, si-mi da posibilitatea sa-mi dezvolt imaginatia, sa ma simt bine in pielea mea. (Aly Dea)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy