Vineri, 29 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Exotique Arta orientala se bazeaza pe simboluri


Arta orientala se bazeaza pe simboluri

Email Imprimare

In zilele noastre, moda amenajarii locuintei este tot mai diversa. Ne-am obisnuit cu stilul minimalist, rece chiar, si ne-am indepartat de la ideea conform careia locuinta trebuie sa inspire caldura, nu neaparat raceala datorata spatiului lasat liber si aerisit. Cand ma gandesc la amenajarile orientale, imi vin in minte covoarele, lucrate cu atata maiestrie in zone despre care abia daca stim cate ceva. Totusi, clasica lana din dormitoarele casei bunicilor se gaseste in aceste covoare prin intermediul modelelor florale sau chiar al celor minimaliste, geometrice, abstracte. Apreciez mult la stilul oriental faptul ca sunt imbinate elemente religioase. totemuri ancestrale foarte complexe. Totul este incarcat cu amintirea stramosilor carora le este datorata intreaga cultura orientala.

De asemenea, pentru amenajarea locuintei in stil oriental, o mare insemnatate o are jocul de culori si de texturi, totul imitand bine lumea naturala, cu piele, lemn si ceramica. Desi culorile nu sunt unele puternice, echilibreaza atmosfera locuintei datorita albului de fildes si a nuantelor pamantului cu care orientalii au o legatura atat de puternica. Pentru cultura orientala culorile sunt deosebit de importante si amintesc de fragilitatea bambusului, amintesc de ratan, cu ajutorul caruia sunt impletite piesele de mobilier spre exemplu. Pentru un European, o locuinta amenajata in acest fel poate exprima un exotism extraordinar, vibrand in acelasi timp de atatea energii bune. Cum intreaga arta orientala se bazeaza pe simboluri si semnificatia acestora, este important ca toate culorile folosite sa vibreze si sa nu fie ignorata semnificatia culorilor. Plantele au si ele o mare importanta deoarece trebuie sa inspire viata si vitalitate locuintei, iar cu cat amintesc mai mult de tulpinele de bambus, cu atat decoratiunile se vor apropia mai mult de stilul original al orientalilor.
Consider insa ca, pentru a aborda o tendinta de acest fel, este necesar ca persoana in cauza sa studieze putin cultura orientala, nicidecum sa se lase strict in seama artei vizuale. Orientul are o incarcatura spirituala deosebita si atat cat dorim sa o exploram este necesar sa luam aminte de lucrurile acestea. Desi se potriveste oricarei varste, o astfel de amenajare a locuintei trebuie intai studiata aceasta arta, atat pentru frumusetea ei, cat si pentru semnificatiile adanc ascunse in ea. (Francis)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy