Joi, 25 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Exotique Exotique saluta ziua Majestatii Sale Regelui Mihai I


Exotique saluta ziua Majestatii Sale Regelui Mihai I

Email Imprimare

In aceasta zi de 25 octombrie cu totul deosebita, cand Majestatea Sa Regele Mihai I isi aniverseaza cei 90 de ani de viata, ne simtim mai onorati si mai mandri ca niciodata sa purtam titlul de Furnizor Oficial al Casei Regale a Romaniei. Brevetul de Furnizor al Casei Regale este motivatia efortului continuu de pastrare si imbunatatire a calitatii valorii, autenticitatii si traditiei produselor si serviciilor de pe piata romaneasca. La ceas aniversar, Exotique se alatura tuturor celor care ii ureaza Majestatii Sale Regelui Mihai I un calduros La Multi Ani!

Romanii de pretutindeni au asistat astazi la un moment istoric: in aceasta dimineata, dupa 64 de ani, Majestatea Sa Regele Mihai I s-a adresat din nou natiunii de la tribuna Parlamentului. Regele Mihai I s-a adresat ultima oara Parlamentului la 15 octombrie 1947, cu ocazia deschiderii sesiunii Adunarii Deputatilor (Parlamentul unicameral de la acea vreme).
In discursul sau, Majestatea Sa ne-a reamintit ca avem datoria sa ne respectam trecutul, fara de care nu ne putem construi viitorul, si a reafirmat angajamentul Familiei Regale de a sustine interesele fundamentale ale Romaniei, continuitatea si traditiile care ne reprezinta.
Majestatea Sa Regele Mihai I al Romaniei s-a nascut la 25 octombrie 1921, la Sinaia, fiind fiul Regelui Carol al II-lea si al Reginei-mama Elena. Mihai I a fost incoronat ca rege al Romaniei de doua ori, intre 1927-1930 si din 1940 pana in 1947, fiind unul dintre ultimii participanti activi de rang inalt, aflat inca in viata, la evenimentele de la jumatatea secolului trecut, inclusiv la evenimentele din perioada celui de-al Doilea Razboi Mondial. Regele Mihai I a fost obligat sa abdice, la 30 decembrie 1947, sub amenintarea uciderii, in caz de refuz, a 1.000 de tineri detinuti de comunisti. In exil, Majestatea Sa s-a casatorit, in iunie 1948, cu Principesa Ana de Bourbon-Parma. Majestatile Lor au cinci fiice: principesele Margareta (1949), Elena (1950), Irina (1953), Sofia (1957) si Maria (1954). Regele Mihai I a militat pentru interesele Romaniei si pentru eliberarea acesteia de sub dictatura comunista si, dupa 1989, pentru intrarea Romaniei in NATO si in Uniunea Europeana. In 1997, Regelui Mihai I i-a fost reactivata cetatenia romana. Majestatea Sa Regele Mihai I si Majestatea Sa Regina Ana locuiesc, din 2004, la Aubonne, in Elvetia. De marile sarbatori crestine si in functie de angajamentele Lor publice, Majestatile Lor aleg sa fie  alaturi de cei dragi fie la Castelul de la Savarsin, fie la Palatul Elisabeta din Bucuresti.
Discursul sustinut astazi de Majestatea Sa Regele Mihai I in Parlament este un eveniment din seria ceremoniilor organizate cu prilejul aniversarii celor 90 de ani de viata ai Majestatii Sale. Evenimentele programate de Casa Regala pentru Jubileul 90 al Majestatii Sale cuprind dineuri oficiale la care sunt invitate personalitati si membri ai Caselor Regale din Europa si Asia, precum si evenimente culturale.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy