Vineri, 29 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Exotique Maitreyi, in premiera pe o scena de teatru


Maitreyi, in premiera pe o scena de teatru

Email Imprimare

Sfarsitul acestui an aduce, pentru iubitorii de teatru din Romania, un eveniment de exceptie: premiera nationala a piesei Maitreyi, dupa romanul omonim al lui Mircea Eliade, o productie a Companiei de Teatru D'AYA, care o va avea in rolul titular pe indragita actrita Maia Morgenstern. Atmosfera orientala, specifica Indiei din paginile lui Eliade, va fi recreata datorita decorurilor asigurate de magazinele Exotique.
Bine-cunoscutul roman Maitreyi de Mircea Eliade prinde viata pe scena de teatru intr-un spectacol studiu. Maitreyi este o poveste care te determina sa-ti lasi sufletul sa respire, fiind mult mai mult decat frumoasa poveste de dragoste dintre Mircea Eliade si Maitreyi Devi. El a scris Maitreyi dupa ce a fost dat afara din casa familiei Narendra Sen. Ea a scris Dragostea nu moare ca raspuns, revoltata de aparitia romanului lui Eliade si de toate fanteziile de amor pe care le marturiseste si care o au ca personaj central. Fiecare a transpus subiectiv ceea ce sufletul sau a trait la o intensitate paroxistica, dincolo de reguli, prejudecati, religie, cultura. Spectacolul prezentat in premiera de Compania de Teatrul D'AYA are la baza o dramatizare dubla, realizata dupa romanul Maitreyi de Mircea Eliade, cu interventii din Dragostea nu moare de Maitreyi Devi. Este, de altfel, pentru prima data cand cele doua puncte de vedere se intalnesc pe o scena de teatru.
Din distributia piesei fac parte: Maia Morgenstern (Maitreyi la 60 de ani), Ailyin Cadir (Maitreyi la 16 ani), Vlad Zamfirescu (Mircea Eliade), Doru Ana (Narendra Sen, tatal lui Maitreyi), Anca Sigartau (Srimati Devi, mama lui Maitreyi), Jasmine Iliescu (Chabu, sora lui Maitreyi in varsta de 8 ani), Carla Maria Teaha (Lilu, verisoara lui Maitreyi), Marius Chivu (Mantu, verisorul lui Maitreyi), Radu Micu (Harold, prietenul lui Eliade), Teodora Garofil (servitoarea). Dramatizarea si regia artistica ii apartin lui Chris Simion. Coregrafia este semnata Carmen Pesantez, iar scenografia poarta semnatura Adinei Mastalier.
Primele reprezentatii cu spectacolul Maitreyi sunt programate in zilele de 28, 29 si 30 decembrie, de la ora 19.00, la Teatrul de pe Lipscani – Sala Mare. Biletele pot fi achizitionate online, pe www.bilete.ro, www.vreaubilet.ro si www.biletefan.ro  sau direct de la Casa de bilete a Teatrului de pe Lipscani, zilnic, intre orele 14.00 si 22.00.

Comentarii (1)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy