Joi, 25 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Exotique Succes deplin pentru piesa de teatru Maitreyi


Succes deplin pentru piesa de teatru Maitreyi

Email Imprimare

De la premiera ce a avut loc la sfarsitul anului trecut si pana in prezent, piesa de teatru Maitreyi - dramatizare dupa romanul omonim al lui Mircea Eliade - s-a bucurat de un mare succes, atat in Bucuresti, cat si in alte orase din tara. Dat fiind ca, la ultimele reprezentatii, salile traditionale de teatru s-au dovedit, practic, neincapatoare, urmatorul spectacol, programat pe 27 martie, de la ora 19.00, va fi gazduit de Grand Cinema Digiplex, din complexul Baneasa Shopping City.

Regizoarea Chris Simion, autoarea dramatizarii, a ales sa impleteasca povestea de iubire scrisa de Mircea Eliade cu pasaje din cartea-replica a lui Maitreyi Devi, Dragostea nu moare. Rolurile principale sunt interpretate de Maia Morgenstern, Aylin Cadir, Vlad Zamfirescu si Doru Ana, spectacolul fiind o productie a Companiei de Teatru D`AYA. Pentru crearea unei ambiante specifice spatiului cultural in care se desfasoara actiunea, scenografa Adina Mastalier a ales elemente de decor Exotique. Mobilierul si tesaturile alcatuiesc un tot unitar, oferind publicului imaginea vie a Indiei pline de culoare din paginile lui Eliade.
Piesa are mare priza la public. De curand, ne-am intors dintr-un turneu prin tara, Maitreyi a fost prezentata la Galati, Timisoara, Arad si Bacau. In perioada urmatoare, avem reprezentatii programate la Brasov si Constanta. Peste tot, piesa se joaca cu casa inchisa. Este un spectacol pe care publicul roman simtea nevoia sa-l vada, mai ales ca foarte multa lume a citit romanul lui Eliade si ii indrageste opera. Spectacolul se bucura de foarte mare succes in randul liceenilor si al tinerilor, fiind o provocare de a citi si cartea lui Maitreyi Devi, Dragostea nu moare. Latura artistica a piesei este completata de mesajul educativ. Maitreyi aduce in fata publicului cultura, traditiile si ritualurile Indiei, pe care le reda cat mai fidel posibil, devenind astfel un spectacol-documentar, declara doamna Adina Mastalier, scenografa spectacolului.
Prezentarea unei piese de teatru intr-o sala de cinematograf poate parea un demers inedit, insa nu este prima forma de arta scenica adusa astfel in fata publicului. Incepand din 22 martie, la Grand Cinema Digiplex, iubitorii de opera si balet vor putea urmari, in conditii de exceptie, o serie de spectacole extraordinare de pe cele mai faimoase scene ale lumii, transmise live sau inregistrate, in format HD. In ceea ce priveste spectacolele de teatru, Grand Cinema Digiplex a mai gazduit, pana acum, Omul Pescarus sau Drumul spre Frumos, primul spectacol de teatru-circ din Romania, a carui regie si scenariu poarta tot semnatura lui Chris Simion. Cat despre piesa Maitreyi, prezentarea ei la Grand Cinema Digiplex face parte dintr-un proiect-pilot, prin care se incearca atragerea publicului de teatru in salile de cinema. Dupa cum afirma scenografa Adina Mastalier, desi sala de teatru nu poate fi inlocuita, pentru ca are o atmosfera deosebita si creeaza o intimitate aparte, aducerea spectacolelor de teatru la cinematograf reprezinta o forma de adaptare la tendintele actuale, impusa insa si de capacitatea mai mare a salilor de cinema. Iar Grand Cinema Digiplex este cel mai mare cinematograf complet digitalizat din Romania, cu peste 2.600 de locuri de vizionare.

Comentarii (1)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy