Vineri, 29 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Exotique Noile colectii de la Exotique: Industrial Collection


Noile colectii de la Exotique: Industrial Collection

Email Imprimare

Cu ocazia implinirii a 10 ani de prezenta pe piata romaneasca de mobilier si decoratiuni, magazinele Exotique ne propun noile colectii pentru anul 2014. Acestea vor fi prezentate in cadrul evenimentului aniversar Exotique Open Day.
Pe langa colectiile New Indian Collection – noi piese aduse din India, unele in culori vii, puternice, altele in nuante discrete si Leather & more – o colectie de lux care cuprinde canapele si fotolii din piele pentru living si birou, va fi prezentata si Industrial Collection.

Mobilierul si accesoriile industriale sunt in mare voga astazi. Tocmai de aceea, acum nu mai trebuie sa exploram targurile de vechituri sau magazinele cu antichitati pentru a le gasi, caci ele si-au gasit locul in cele mai fancy showroom-uri de mobilier din lume. Tendinta Industrial a patruns chiar in curentul mainstream al designului, numerosi creatori preluand anumite elemente, detalii, materiale specifice epocii industriale.
Fie ca este vorba de reproducerea unor elemente din era boom-ului industrial, fie ca este vorba de piese originale reconditionate, impactul asupra privitorului este la fel de spectaculos. Prin formele lor deosebite, obiectele industriale au o anumita asprime, o anumita indrazneala, ne intriga si in acelasi timp ne atrag. Fara indoiala, ele pot crea o ambianta cu totul unica, diferentiind si personalizand orice locuinta. Elemente, piese din fier forjat si din otel care odinioara reprezentau simboluri ale epocii industriale au devenit astazi semne ale unui nou trend in designul de interior. Aceste piese de mobilier au un aspect industrial, dar in acelasi timp sunt agreabile, sunt chic, te atrag si te fac sa doresti sa le incerci.


Unele dintre ele sunt decorate cu patch-uri din materiale textile decolorate sau din material de blue jeans, ceea ce le confera o nota fresh, actuala, contemporana. Piesele din Industrial Collection au un look vintage, dar, in acelasi timp, fiind surprinzatoare si inedite, sunt uimitor de moderne. In combinatie cu lemnul natural masiv, metalul din anii revolutiei industriale devine chiar un must have in anumite spatii, cum ar fi cluburile, pub-urile, barurile si restaurantele. Desigur, el isi gaseste cu usurinta locul si in casele noastre, mai ales in livinguri. Unul din avantajele sale este faptul ca poate fi usor integrat atat in unele decoruri traditionale, cat si in decoruri moderniste. Un alt avantaj al mobilierului industrial este rezistenta sa deosebita si faptul ca e foarte practic.
Din acest trend care reinterpreteaza formele si culorile unui trecut glorios fac parte, pe langa metal, lemnul de sheesam vechi, reconditionat, preluat din hambare, podele sau lambriuri, pielea de camila sau unele materiale textile decorate cu vechi simboluri si prescurtari de uz industrial sub forma unor stencils-uri (Army, English & French Vintage style, Old Canvas, US Style, Industrial etc.).
Tendintele anului 2014 pentru acest trend sunt marcate de nuantele reci si sterse, cum sunt albastrul si tonurile de gri.
Va puteti delecta cu piesele noilor colectii 2014 participand la evenimentul Exotique Open Day, miercuri, pe 23 octombrie, de la ora 12.00, in showroom-ul Exotique (Splaiul Unirii, nr. 96, sector 4, Bucuresti). Mai multe detalii si pe site-ul www.exotique.ro.



Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy