Joi, 18 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Gerocossen Cum ne protejam de razele ultraviolete


Cum ne protejam de razele ultraviolete

Email Imprimare

Actiunea nociva a razelor ultraviolete, UV, asupra pielii a devenit evidenta pe la mijlocul secolului trecut. Primul produs de protectie solara dateaza din 1938, fiind dezvoltat de chimistul Will Baltzer, dupa ce acesta a suferit grave arsuri solare escaladand varful Piz Buin. Apoi, in 1944, un nou produs a fost dezvoltat de Benjamin Greene, fiind necesar mai ales pentru soldatii americani din zona Pacificului care stateau foarte mult timp intr-un soare puternic. Dar piata a fost cucerita de aceste produse de abia in 1953. Mai intai atentia a fost acordata radiatiilor ultravioletelor dure UVB, cu lungimi de unda mai mici. Apoi atentia a fost focalizata si pe ultravioletele moi UVA, cu lungimi de unda mai mari, 0,32 - 0,4 micrometri, dar care reprezinta noua zecimi din totalul de radiatii ultraviolete. Daca UVB afecteaza doar stratul extern, cornos, al pielii, UVA patrund pana in profunzime.

Mai mult, trebuie stiut ca UVA ne afecteaza pe tot parcursul anului si ele pot patrunde atat prin nori, cat si prin geamuri sau haine subtiri. Pericolul radiatiei UVB  provine in primul rand din actiunea lor asupra ADN-ului, adica tocmai asupra materialului genetic al celulei. Acumularea mutatiilor genetice poate duce in timp la aparitia celulor canceroase. Radiatiile UVA conduc mai greu la mutatii genetice, dar pot conduce si ele la aparitia celulelor canceroase. Astfel, trebuie stiut ca peste 90% dintre toate tipurile de cancer de piele sunt cauzate de radiatiile UV.
In acelasi timp, radiatia UVA produce un exces de radicali liberi care conduc la imbatranirea pielii. Degradarea fibrelor de colagen si afectarea sistemului enzimatic care regleaza regenerarea pielii sunt factori la fel de importanti care conduc la pierderea elasticitatii pielii si la aparitia ridurilor. Efectul unei singure expuneri de un sfret de ora dureaza peste trei zile, iar o expunere de cateva ore produce deja efecte ireversibile. Fenomenul de fotoimbatranire a pielii este extrem de complex si de neplacut. Pielea devine uscata, aspra, ingrosata, prezentand riduri si cute adanci, pete de pigmentare si depigmentare. In plus, isi pierde elasticitatea si poate prezenta si vase de sange ingrosate.  Pericolul cel mai mare apare la copii si la cei cu pielea sensibila. Arsurile solare din copilarie reprezinta un risc major in aparitia ulterioara a unui melanoma malignum, care reprezinta una dintre cele mai frecvente si mai periculoase tumori maligne ale pielii.
Este absolut necesar sa ne protejam atat de actiunea razelor UVA, cat si UVB. In acest scop, au fost dezvoltate o serie intreaga de filtre solare care absorb o proportie mai mare sau mai mica a radiatiilor ultraviolete. Pentru a standardiza informatia asupra gradului de protectie asigurat de acestea, in 1962, a fost introdus factorul de protectie solara SPF care ne indica numeric care este nivelul acestei protectii. Deoarece s-a constat ca  factorii de protectie mari predispun la o lipsa totala de precautie si la expuneri excesive si periculoase la soare, atat in Europa, cat si in America s-a limitat gradul SPF la 50+, in timp ce in Australia este limitat la 30+, sub aceasta inscriptionare putandu-se gasi si protectii cu SPF 60 sau 70. Dar trebuie avut grija, deoarece factorul SPF a fost introdus ca un indicator asupra protectiei UVB, astfel ca este important de urmarit si nivelul de protectie oferit de fiecare produs fata de radiatiile UVA.
In acelasi timp, la dezvoltarea initiala a acestor filtre nu s-a acordat intotdeauna atentia necesara asupra elementelor continute de acestea. Deoarece aceste substante pot fi absorbite de piele, actiunea lor asupra dermei si a organismului in genere nu poate fi ignorata. Este motivul pentru care compania noastra, Gerocossen, a dezvoltat pentru dumneavoastra produse care nu contin filtre chimice, avand la baza un sistem de ecrane solare 100% naturale, astfel ca ele sunt perfect tolerate de orice tip de piele. In plus, ele trateaza pielea, previn formarea ridurilor cauzate de soare, asigurandu-i de asemenea o buna hidratare si o protectie suplimentara fata de radicalii liberi datorita continutului bogat in vitamina E si Aloe Vera. Protectia este asigurata atat fata de radiatia UVB, cat si fata de cea UVA. In functie de nivelul de protectie dorit, fiecare poate alege intre cremele si emulsiile cu SPF intre 6 si 50. Sunt produse sigure, sanatoase si eficiente, care va permit sa obtineti un bronz de invidiat, pastrandu-va o piele supla si stralucitoare.

 

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy