Marti, 16 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Gerocossen Vitamina B5, esentiala pentru piele, esentiala pentru viata


Vitamina B5, esentiala pentru piele, esentiala pentru viata

Email Imprimare

Vitamina B5 se gaseste aproape in toate celulele vii, fiind cunoscuta si sub numele de pantotenat de calciu. Numele de pantotenat vine de la grecescul panthoten care inseamna peste tot, aceasta substanta fiind prezenta in aproape orice aliment, carne, oua, cereale integrale, legume, laptisor de matca etc. Precursorul sau alcoolic, provitamina B5, care reprezinta si forma sa cea mai comuna, este numita si panthenol si se gaseste sub forma a doi izomeri dintre care insa doar unul este biologic activ - Dexopanthenolul sau, mai simplu, D-Panthenol. Carenta de pantotenat de calciu poate provoca hipoglicemie, ulcer duodenal, tulburari sangvine, probleme abdominale, voma, crampe, oboseala, insomnie, dar si probleme dermatologice. Tocmai de aceea se regaseste si printre ingredientele produselor cosmetice.

Furnicaturile  in maini si picioare pot indica o carenta de vitamina B5. Ea reprezinta un adjuvant important in tratamentul socurilor postoperatorii si reduce efectele toxice si reactiile adverse ale unui numar mare de antibiotice. Este folosita in mod curent ca energizant si pentru imbunatatirea performantelor atletice, jucand un rol esential in conversia energetica a lipidelor si glucidelor.  Un rol important il joaca si in utilizarea colinei care controleaza depunerile de colesterol si ajuta la transmiterea impulsurilor nervoase, fiind implicata direct si in procesul memoriei. De altfel, pantotenatul de calciu joaca un rol important in dezvoltarea sistemului nervos central, preintampina oboseala, este un bun remediu impotriva stresului si detine un rol esential in functionarea normala a glandelor suprarenale.
Vitamina B5 este implicata si in functionarea acidului para-aminobenzoic care printre altele trateaza afectiunile care favorizeaza procesul de imbatranire, contribuie la sanatatea si rezistenta parului, care devine mai stralucitor, cu volum, mai rezistent la cadere si la incaruntire, dar in primul rand ajuta pielea sa se mentina neteda si combate seborea si matreata. Vitamiona B5 este esentiala pentru numeroase  reactii metabolice, este direct implicat in procesul de formare a celulelor, mentinand rata normala de crestere.
Dar pantotenetul de calciu are in primul rand calitatea  de a patrunde cu usurinta in piele reusind sa o hidrateze in mod eficient, sa o faca mai elastica sa calmeze iritatiile si sa elimine inflamatiile. In plus, vindeca micile rani si faciliteaza epitelizarea. Un rol esential il joaca si in combaterea acneei si a ridurilor, vitamina B5 fiind recunoscuta ca un important factor antiimbatranire.
Sunt doar cateva dintre motivele pentru care nu am avut cum sa nu folosim si  vitamina B5 pentru ca produsele din linia Supless sa raspunda tuturor asteptarilor dumneavoastra.

 

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy