Vineri, 29 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Gerocossen Pentru o epilare rapida si comoda


Pentru o epilare rapida si comoda

Email Imprimare

Contrar unor pareri potrivit carora practica epilarii ar fi un fenomen relativ recent, nu este deloc asa. Inca de la inceputurile civilizatiei, oamenii au incercat sa indeparteze parul de pe corp.
O adevarata cultura a epilarii s-a format incepand cu mileniul al III-lea i. H. Asa se face ca epilarea se intalnea acum 2000 de ani la curtile regale din Mesopotamia si Fenicia, principala tehnica folosita constand in utilizarea unei pensete din bronz si a unei creme depilatoare pe baza de ceara, apa, zahar si lamaie. Aceasta sta, probabil, la originea tehnicii de epilat cunoscute, mai tarziu, ca epilarea orientala.

Stim astazi ca faraonii, sotiile lor, preotii, preotesele si majoritatea celor ce faceau parte din aristocratie isi epilau integral corpul, epilarea fiind considerata un simbol al puritatii.
In societatea greco-romana, epilarea devenise deja o practica obisnuita, atat pentru clasele sociale instarite, cat si pentru sclavi. Romanii frecventau termele pentru diverse procedee de ingrijire corporala, printre care si epilarea picioarelor inainte de a si le etala prin purtarea tunicii scurte. Printre tehnicile de epilare ale romanilor, care s-au pastrat si in Evul Mediu, se numara si smulgerea parului prin aplicarea unei solutii pe baza de rasina de pin.
In secolul al XIX-lea, odata cu aparitia modei de a merge la mare si de a-si expune corpul purtand articole vestimentare care lasau la vedere din ce in ce mai mult, femeile apeleaza la tehnici din ce in ce mai diversificate pentru a isi epila picioarele, subratul si zona inghinala. Pe parcurs, practica epilarii se va extinde la toate clasele sociale, devenind, in zilele noastre, un adevarat fenomen social. Astfel s-a ajuns ca absenta pilozitatii sa fie perceputa ca un criteriu major de igiena si de seductie, atat la feminin, cat si la masculin.
Dintre multiplele metode de epilare pe care industria cosmetica vi le pune la dispozitie, compania noastra, Gerocossen, va ofera o alternativa rapida si usoara, prin benzile depilatoare, in varianta dubla, pentru corp, respectiv pentru fata.
Avantajul utilizarii benzilor depilatoare pentru corp si benzilor depilatoare pentru fata de la Gerocossen este ca acestea nu necesita incalzire. Banda se aplica, pur si simplu, pe portiunea de epilat, avand grija sa adere bine, apoi se indeparteaza cu o miscare rapida.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy