Vineri, 29 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Gerocossen Ginsengul, planta minune


Ginsengul, planta minune

Email Imprimare

Ginsengul, cea mai cunoscuta planta din medicina traditionala chineza, este unul dintre produsele naturale cele mai raspandite in lume. Numele stiintific al plantei, Panax, provine de la cuvintele grecesti Pan - tot si Akos - a vindeca. Termenul ginseng deriva de la cuvintele chineze Gin - om si Seng - esenta.

Se cunosc mai multe varietati ale acestei plante, printre care ginsengul asiatic (ginsengul corean si ginsengul chinez) si ginsengul american (ginsengul canadian). Ginsengul asiatic este cunoscut de mai bine de 2000 de ani. Este alb atunci cand radacina a fost curatata si uscata si rosu atunci cand radacina a fost fiarta inainte de a fi uscata. Specia nord-americana a fost introdusa in China de-abia in secolul al XVIII-lea, dupa ce a fost descoperita de un misionar iezuit in regiunea canadiana a Montrealului. Populatiile amerindiene foloseau ginsengul salbatic pentru a intari rezistenta persoanelor in varsta si pentru a creste fertilitatea femeilor. Se credea chiar ca ginsengul ar ajuta la nastere, calmand durerile.
Medicii chinezi considera ginsengul asiatic (Panax Ginseng) ca fiind o sursa de energie vitala, atribuindu-i proprietatea de a spori forta si volumul sangelui, in contextul in care, in medicina chineza traditionala, conceptul de sange este mult mai vast decat in medicina occidentala moderna. De asemenea, despre ginseng se crede ca are capacitatea de a creste vitalitatea si apetitul, de a calma spiritul si de a spori intelepciunea.
Proprietatile minune ale ginsengului stau in radacini, care contin numeroase substante active, de la hormoni si enzime la acizi grasi si vitamine.
Astazi, ginsengul este un produs natural extrem de apreciat in lumea intreaga, pentru multiplele sale proprietati. Cercetarile intreprinse de-a lungul anilor au demonstrat ca ginsengul stimuleaza sistemul imunitar, amelioreaza functiile cognitiva si sexuala, este eficient in tratarea diabetului de tip II, are efecte benefice si in cazul bolilor cardiovasculare, creste rezistenta la efort fizic, previne si trateaza cancerul si contribuie la mentinerea unei stari generale bune.
Compania noastra, Gerocossen, a inclus in gama Activa Plant un sampon special pentru a combate caderea parului, al carui ingredient principal este ginsengul. In combinatie cu extractul de nuc si provitamina B5, ginsengul formeaza un complex fitoterapeutic ce stimuleaza microcirculatia la nivelul scalpului, intarind radacina firului de par. O solutie la indemana oricui pentru un par curat, suplu, rezistent si plin de volum.

 

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy