Vineri, 29 Mar

Ultimele Titluri :


Virtutile nucului

Email Imprimare

Originar din Asia Centrala, nucul era apreciat si de greci, mai ales pentru uleiul sau. Romanilor li se datoreaza insa introducerea si cultivarea copacului pe continentul european. Nucul nu are numai virtuti terapeutice, ci joaca un rol important si in industria cosmetica, extractele de nuc constituind un ingredient nelipsit din formula multor produse destinate ingrijirii parului.
Productia mondiala de nuci se ridica, la ora actuala, la mai bine de 1 milion de tone. In lume, cei doi producatori principali sunt China si Statele Unite ale Americii, in timp ce, in Europa, prima pozitie este ocupata de Franta, cu o recolta de 30.000 de tone anual.
Astazi, consumam nucile ca atare sau le folosim in produse de patiserie, dulciuri sau salate. Insa uleiul de nuci, relativ putin cunoscut in prezent, a fost mult timp nelipsit din bucataria franceza, din Evul Mediu pana la mijlocul secolului al XIX-lea. De altfel, uleiul virgin de nuci contine de cinci ori mai multa vitamina E decat celelalte tipuri de ulei.
Nucile au un efect benefic in cazul afectiunilor cardio-vasculare, datorita continutului ridicat de lipide, magneziu, fibre si antioxidanti. Sunt o sursa excelenta de fier, zinc, fosfor, vitamina B1 si B6. Se considera ca, pentru a ajunge la doza zilnica recomandata de Omega 3 - 2 g, este suficient sa consumam intre 3 si 5 nuci pe zi.
Datorita continutului bogat de vitamina B6, nucile sunt extrem de apreciate si in industria cosmetica, mai ales in cazul produselor destinate ingrijirii pielii si a parului. Studii recente au demonstrat actiunea linistitoare si cicatrizanta a nucilor, cu efecte benefice in tratarea acneei si a petelor de pe ten. Uleiul de nuci hraneste parul foarte uscat, redandu-i vigoarea, stralucirea si supletea. De altfel, din cojile de nuci se obtine si o vopsea naturala care, aplicata pe par, ii inchide culoarea.
Compania noastra, Gerocossen, a inclus in gama Activa Plant, destinata ingrijirii parului, un sampon contra caderii parului, care se distinge prin formula pe baza de ginseng si nuc. Complexul fitoterapeutic alcatuit de cele doua plante, in combinatie cu provitamina B5, fortifica radacina firului de par, stimuland microcirculatia la nivelul pielii capului, esentiala pentru un par frumos si sanatos.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy