Vineri, 19 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Gerocossen Cum sa vii de hac matretii


Cum sa vii de hac matretii

Email Imprimare

Matreata este o problema care da batai de cap multora dintre noi, indiferent de varsta. Este o anomalie care ramane un mister: desi se cunosc cauzele aparitiei matretii, nu s-a putut stabili inca de ce anumite tipuri de par sunt mai predispuse la matreata decat altele. Cu toate acestea, exista metode eficiente de prevenire si eliminare a matretii, mai ales cu ajutorul produselor destinate ingrijirii parului.

Matreata reprezinta consecinta unei descuamari anormale a epidermei scalpului. In functie de structura si de aderenta la pielea capului, se disting doua tipuri de matreata: matreata uscata, mica, alba, care cade in momentul pieptanarii, si matreata grasa, bogata in sebum, care este, de fapt, o aglomerare de matreata uscata. Pe termen lung, matreata grasa sufoca scalpul, provocand caderea parului.
Cauzele aparitiei matretii sunt multiple, de la dereglari endocrine si alergii la o igiena alimentara defectuoasa, oboseala sau factori de mediu, precum poluarea sau stresul. Insa ingrijirea adecvata a parului ramane prioritara. Evitati masajele energice in timpul spalarii. Desi puteti avea impresia ca astfel eliminati matreata, veti provoca exact efectul contrar. Acordati atentie clatirii parului. O clatire necorespunzatoare face ca samponul si particlulele de sebum care nu s-au eliminat sa ramana la nivelul scalpului, constituind o amenintare permanenta pentru pH-ul parului. Se recomanda si evitarea, pe cat posibil, a alimentelor care tind sa acidifice pH-ul pielii: cafea in cantitati prea mari, prea multe dulciuri, lactate sau carne rosie. Solutia optima pentru aceasta problema agasanta ramane utilizarea sampoanelor anti-matreata. Cu o rezerva: aceste sampoane sa fie folosite cu moderatie, pentru ca abuzul poate avea chiar efectul contrar celui dorit: uscarea si iritarea scalpului.
Compania noastra, Gerocossen, vine in intampinarea nevoii de a preveni si elimina inestetica matreata, punandu-va la dispozitie doua sampoane din gama Activa Plant, concepute special in acest scop: samponul contra matretii, cu salvie si arnica, si samponul contra matretii forte, cu grepfrut, ceai verde si climbazol.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy