Sambata, 20 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Gerocossen Arnica, de nelipsit in industria cosmetica


Arnica, de nelipsit in industria cosmetica

Email Imprimare

Fiind o planta extrem de eficienta si, prin urmare, extrem de cunoscuta si culeasa in cantitati foarte mari, mult prea mari chiar, in anumite tari, precum Franta sau Germania, culesul arnicai a fost reglementat. Luminoasa floare galbena a devenit astazi planta cea mai utilizata in industria farmaceutica si cosmetica: lotiuni, creme, geluri, sampoane, toate valorifica proprietatile miraculoase ale acestei flori delicate.
Arnica este o planta salbatica ce creste la inaltime. Arnica Montana, cea mai raspandita varietate de arnica, este cunoscuta inca din Antichitate. Deoarece este toxica pentru sistemul nervos, digestiv, respirator si cardiac, arnica se utilizeaza doar extern. Este extrem de bogata in substante active, mai ales in flavonoide si uleiuri esentiale, toate concentrate in petalele de un galben intens. Studiile recente demonstreaza proprietatile antialgice, antiinflamatorii si cicatrizante ale arnicai. Gelurile si cremele pe baza de arnica se folosesc pentru a trata echimozele, contuziile, durerile musculare, intepaturile de insecte, diminuand chiar si neplacuta senzatie de picioare grele.
Uleiul de arnica, obtinut prin macerarea florilor proaspete intr-un ulei vegetal presat la rece, se utilizeaza in masajul terapeutic si in cel de intretinere, conferind articulatiilor si muschilor elasticitate si protectie.
Parul beneficiaza si el de actiunea benefica a arnicai, planta cu efecte purificatoare si tonifiante. Tocmai de aceea, compania noastra, Gerocossen, a inclus in gama Activa Plant, ce cuprinde produse de ingrijire a parului, un sampon contra matretii, cu extract de salvie si arnica. Complexul format de cele doua plante impreuna cu alantoina si acidul salicilic contribuie la eliminarea matretii pe termen lung, redand parului sanatatea si stralucirea.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy