Joi, 28 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Gerocossen Parul frumos si sanatos, cu lecitina din soia se intretine


Parul frumos si sanatos, cu lecitina din soia se intretine

Email Imprimare

Astazi, cand spunem lecitina, ne ducem cu gandul, aproape instantaneu, la probleme cu memoria. Insa, de-a lungul timpului, datorita proprietatilor sale cu adevarat miraculoase, lecitina continuta in soia s-a dovedit a fi indispensabila nu numai ca protector al celulelor nervoase, ci si in industria cosmetica, intrand, printre altele, si in formulele a numeroase produse destinate ingrijirii parului.
In ciuda faptului ca este apreciata de milenii bune, soia, originara de pe tarmurile Asiei, a ramas necunoscuta europenilor si restului lumii pana in secolul al XVII-lea.
De o bogatie nutritiva rar intalnita, soia contine aproximativ 3% lecitina. Va intrebati, poate, ce este lecitina. Este o substanta secretata de ficat, prezenta in organismul uman in cantitati inuficiente pentru a combate nivelul ridicat al colesterolului. S-a demonstrat chiar ca lecitina din soia sustine actiunea lecitinei din organism, ajutand-o sa reziste la efectele unei alimentatii prea bogate in grasimi saturate. Lecitina din soia contribuie astfel la prevenirea si chiar la tratarea hipercolesterolemiei, una dintre cauzele cele mai frecvente ale bolilor cardiovasculare.
Daca aveti nevoie de un adjuvant in lupta contra stresului si a oboselii, dar si de un ajutor de nadejde atunci cand simtiti ca memoria va joaca feste, lecitina din soia este ideala, datorita aportului insemnat de fosfor, vitamina A si vitamina E, cu efect antioxidant.
Nici gastronomia nu a ramas indiferenta la proprietatile lecitinei din soia. Asa se face ca substanta este astazi folosita ca emulsifiant in anumite retete de ciocolata, pentru a imbunatati omogenitatea ingredientelor.
Cat despre importanta lecitinei din soia pentru sanatatea parului, este bine de stiut ca substanta reprezinta, pentru parul deshidratat si casant, o metoda naturala de regenerare a celulelor, contribuind, totodata, la mentinerea echilibrului proteinic optim. Cine nu isi doreste sa aiba un par plin de vitalitate?! Primul pas spre indeplinirea acestui obiectiv este folosirea unui sampon adecvat.
Nici compania noastra, Gerocossen, nu a ramas straina de actiunea benefica a lecitinei din soia, asa ca a inclus in gama Activa Plant, special conceputa pentru ingrijirea de zi cu zi a parului, un sampon revitalizant pe baza de lecitina din soia. Este, poate, unul dintre modurile cele mai simple de a hrani radacina firului de par si de a revitaliza fibra capilara. O solutie la indemana pentru a reconferi vigoare si stralucire parului fin, fragil sau degradat.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy