Vineri, 19 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Gerocossen Cum putem scapa de petele de pe piele


Cum putem scapa de petele de pe piele

Email Imprimare

Rosii, maronii, albe, petele de pe piele pot fi de toate culorile. Cand sunt prea dizgratioase sau cand genereaza un adevarat complex, petele pot fi estompate sau chiar eliminate. Astazi avem la indemana numeroase metode pentru a scapa de aceasta problema, printre care se numara si produsele de ingrijire corporala.

Cateodata, observam ca pe piele apar diferente de pigmentare, mai mult sau mai putin pronuntate: inesteticele pete. Acestea sunt cunoscute sub diverse nume, in functie de aspect si origine.
Auzim frecvent vorbindu-se despre cuperoza. Aceasta este o problema declansata de mici vase de sange care se dilata pe obraji sau pe nari. O alta forma de pata este si eritroza, adica o roseata difuza la nivelul fetei, care poate deveni permanenta. In fine, simpaticii pistrui se datoreaza unei cantitati mai mari de melanosomi (produsi de melanocite) la nivelul anumitor celule. In general, pistruii apar pe pielea deschisa la culoare a persoanelor blonde sau roscate si tind sa se estompeze de la sine odata cu inaintarea in varsta.
Petele pot fi de natura congenitala, mai ales pistruii, sensibili la razele ultraviolete. Angioamele sunt si ele tot pete din nastere, fiind insa mai dizgratioase si chiar mai periculoase, cauzate de o malformare a vaselor sangvine, dilatate in mod anormal. Se estimeaza ca un copil din zece se naste cu o astfel de pata.
Insa petele pot fi si dobandite, cel mai adesea prin expunerea de lunga durata la soare. Dupa un anumit numar de expuneri la soare, se pare ca pielea nu mai este capabila sa se bronzeze uniform: melanocitele, adica celulele care produc melanina, reactioneaza la soare cu intarziere, de aceea pielea incepe sa se bronzeze de-abia dupa trei-patru zile de expunere. In tot acest timp, nu ne alegem decat cu insolatie. Cand celulele nu mai functioneaza normal, dau nastere petelor inchise la culoare.
Printre solutiile dintre care puteti alege pentru a scapa de petele nedorite, se numara tratamentul cu laser (destul de costisitor si trebuie sa luati in calcul si riscurile) si multiplele tratamente cosmetice. Dintre acestea, o metoda indicata pentru toate tipurile de pete este peeling-ul depigmentant, constand in aplicarea unei creme bogate in agenti depigmentanti. Este un tratament asistat de medicul dermatolog.
Compania noastra, Gerocossen, va propune o alternativa mai accesibila: o crema contra petelor, din gama Natural, care se distinge prin formula ce reuneste trei ingrediente esentiale pentru sanatatea si frumusetea pielii, miere, ceai verde si vitamina C. Acest complex activ previne pigmentarea excesiva a pielii si reduce incidenta aparitiei petelor brune si a pistruilor. De asemenea, pielea este protejata si impotriva actiunii radiatiilor solare, prin intermediul filtrului UV. Desi crema contra petelor Natural este special conceputa pentru ingrijirea tenului patat de la soare sau odata cu varsta, ea poate fi utilizata si ca o crema de ingrijire zilnica.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy