Marti, 16 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Gerocossen Din secretele eucaliptului


Din secretele eucaliptului

Email Imprimare

Provenind din indepartatele tinuturi ale Australiei si Tasmaniei, eucaliptul sau arborele febril, cum mai este cunoscut, poseda virtuti medicinale incontestabile. Poate ca va aduceti aminte de cutiutele chinezesti cu crema de eucalipt, unul dintre cele mai accesibile remedii pentru durerile articulare. Insa eucaliptul inseamna mai mult decat binecunoscuta sa actiune antiinflamatorie... El are excelente actiuni dezinectante si relaxante, fiind utilizat nu numai in industria farmaceutica, ci si in industria cosmetica.

Numele eucalipt deriva din grecescul eu (bine) si kaluptos (acoperit), o aluzie la faptul ca petalele si sepalele plantei sunt unite. In Australia, florile de eucalipt, fie ele de culoare alba, crem, galbena, roz sau rosie, sunt sursa principala de nectar pentru productia locala de miere.
Multe specii de eucalipt se numara printre cei mai inalti arbori din lume. De exemplu, in prezent, specia cea mai inalta de eucalipt, numita Centurion, masoara 99,6 m inaltime. Alte sase specii de eucalipt depasesc 88 m inaltime.
Una dintre principalele intrebuintari ale eucaliptului este in industria dulciurilor, mai ales daca ne gandim la gumele de mestecat cu gust mentolat. De acelasi succes se bucura si in industria farmaceutica, eucaliptul intrand in formulele binecunoscutelor pastile si dropsuri care ne scapa de durerile in gat. Popularitatea i se datoreaza incredibilelor sale proprietati antiseptice, care trateaza diversele afectiuni ale cailor respiratorii, de tipul bronsitelor, al gripei, al tuberculozei pulmonare sau al astmului. In plus, eucaliptul favorizeaza expectoratiile.
Efectele benefice ale eucaliptului se extind si la nivelul sistemului digestiv, fiind folosit, din cele mai vechi timpuri, ca remediu impotriva parazitilor intestinali si a indigestiilor.
Tinctura si infuzia de eucalipt sunt folosite ca dezinfectant pentru curatarea plagilor, inclusiv a arsurilor.
Insa eucaliptul este si un excelent insecticid: este de-ajuns sa ne frictionam putin pielea cu eucalipt ca sa tinem tantarii si alti musafiri nepoftiti departe. Aerul dintr-o incapere se purifica foarte usor fierband cateva frunze de eucalipt intr-un vas deschis.
La Gerocossen, am profitat de proprietatile dezinfectante ale eucaliptului pentru a crea gama Activ, destinata ingrijirii picioarelor. Deo-crema Activ combina actiunea dezinfectanta cu cea dezodorizanta, uleiurile de eucalipt, lavanda si menta continute in formula produsului vindecand micozele picioarelor si crapaturile pielii. Gelul relaxant Activ este solutia optima pentru destinderea picioarelor obosite dupa o zi intreaga de stat pe verticala. Extractul de eucalipt si de iedera stimuleaza circulatia sangvuna, intarind rezistenta capilarelor. (Foto: Stock.XCHNG)

 

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy