Joi, 28 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Gerocossen Sanatate cu aroma de menta


Sanatate cu aroma de menta

Email Imprimare

Simbol al ospitalitatii la unele popoare, originara din Europa meridionala si Asia, menta se numara printre cele mai apreciate plante aromatice. De la medicina la gastronomie, beneficiile mentei nu ocolesc nici un aspect al vietii noastre.

Se spune ca denumirea de menta provine de la numele nimfei Mintha, iubita de Hades, zeul Infernului. Din gelozie, Persefona, sotia puternicului stapan al lumii de dincolo, ar fi transformat-o intr-o planta pe cat de micuta, pe atat de parfumata.
Menta creste pe solurile fertile din zonele temperate, putand atinge pana la 80 cm inaltime. Exista mai multe varietati de menta, cu arome ce amintesc fie de ananas, mere sau portocale, fie de banane sau chiar ciocolata. Menta verde ramane, de departe, cea mai raspandita.
Beneficiile mentei pentru sanatate au inceput sa fie cunoscute in Evul Mediu, cand era administrata persoanelor bolnave, in amestec cu putin opium. De la acel moment, virtutile calmante, analgezice si anestezice ale mentei sunt incontestabile. Cercetatorii au evaluat capacitatea antioxidanta a ierburilor fine, precum menta, si au ajuns la concluzia ca mai ales ierburile fine proaspete au o capacitate antioxidanta deloc de neglijat. Se pare ca folosirea constanta de ierburi fine in alimentatie contribuie la sporirea aportului de antioxidanti. In plus, menta verde uscata este o excelenta sursa de fier, atat pentru femei, cat si pentru barbati.
Menta nu este doar un remediu extrem de eficient in diminuarea durerilor de diverse tipuri, ci poate fi folosita si ca antiseptic, mai ales in cazul cailor respiratorii si digestive. Inhalarea vaporilor de la un ceai de menta este ideala pentru a scapa de tuse si raguseala si pentru a lupta impotriva gripei si a guturaiului. Mentolul, esenta continuta in menta, se utilizeaza frecvent pentru spalarea gurii, improspatand respiratia. La nivelul sistemului digestiv, nu trebuie sa uitam ca menta combate eficient colitele spasmodice, avand proprietati carminative. O infuzie de menta dupa o masa copioasa va poate ajuta sa reduceti riscul indigestiei sau al altor tulburari gastrice, precum arsurile la stomac sau crampele.
In bucatarie, menta este micul secret care poate conferi un plus de gust salatelor, fripturilor si dulciurilor.
La Gerocossen, am profitat de actiunea antiseptica a mentei pentru a concepe gama Activ, care reuneste produse destinate ingrijirii zilnice a picioarelor. Menta este unul dintre elementele naturale esentiale care intra in formulele acestor produse, alaturi de lavanda, eucalipt, galbenele si ulei de masline. Gelul relaxant pentru picioare este un remediu eficient impotriva senzatiei picioarelor grele, datorita asocierii mentei cu extractul de iedera si de eucalipt, in timp ce deo-crema Activ are o tripla actiune, dezodorizanta, dezinfectanta si cicatrizanta, care o transforma in aliatul ideal in lupta contra crapaturilor pielii si a micozelor.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy