Vineri, 29 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Hansen Seminar interactiv de ergonomie sustinut de Malte Lenkeit

Seminar interactiv de ergonomie sustinut de Malte Lenkeit

Email Imprimare

Miercuri, 21 martie, compania noastra a organizat un seminar interactiv pe teme de ergonomie, sustinut de Malte Lenkeit, expert de top in ergonomie, cu peste 25 de ani de activitate in domeniu, in prezent consultant pentru Dauphin Human Design Group. Evenimentul a avut loc in incinta Showroom-ului Automobile Bavaria si a inclus, pe langa demonstratia de folosire a dispozitivului ErgoMouse (parte a tehnologiei Ergolab), si prezentarea scaunelor ergonomice BMW Seria 7.

Scaunele ergonomice ale brandului german Dauphin sunt rezultatul firesc al colaborarii permanente intre echipa de design si specialistii in ergonomie. Malte Lenkeit este unul dintre expertii care a a participat la realizarea celor mai recente studii in ergonomie pentru Dauphin. In urma cooperarii cu alte institutii si specialisti de renume, companiile reunite sub egida Dauphin Human Design Group au dezvoltat noi piese de mobilier ergonomic, care raspund celor mai inalte standarde de pe piata de profil. Cum nu exista doi oameni care sa stea la fel pe acelasi scaun, scaunele ergonomice cele mai performante sunt concepute astfel incat sa raspunda nevoilor specifice ale fiecarui utilizator. Malte Lenkeit avertizeaza ca oricine sta intr-o pozitie incorecta pe scaun mai mult de o ora pe zi risca sa se confrunte cu probleme de sanatate.
Plecand de la observatiile referitoare la stilurile individuale de a sta pe scaun, Dauphin Human Design Group a dezvoltat o tehnologie de ultima generatie, conceputa pentru a proteja muschii, ligamentele, oasele si incheieturile de efectele nedorite ale sedentarismului implicat de munca la birou. Este vorba despre Ergolab, care inglobeaza trei dispozitive de ultima ora: ErgoMouse, EMD - minidispozitivul de masurare electromiografica si iSeat - sistemul inteligent de analiza a pozitiei pe scaun.
Cu ocazia seminarului sustinut la Bucuresti, Malte Lenkeit a prezentat ErgoMouse, un instrument care inregistreaza conturul spatelui, afisand profilul persoanei testate pe monitorul calculatorului la care este conectat. Ulterior, datele sunt transpuse sub forma unui grafic, pe baza caruia specialistul in ergonomie poate face recomandari privind reglajele ergonomice pe care persoana supusa testului ar trebui sa le foloseasca pentru a avea o pozitie cat mai corecta pe scaun. Cuvantul cheie care defineste tehnologia Ergolab este autoeducarea. Sub indrumarea specialistului in ergonomie, persoana testata este incurajata sa exerseze si sa invete cum se poate feri, la locul de munca, de problemele cauzate de o pozitie deficitara pe scaun. Tehnologia Ergolab a demonstrat ca oamenii se simt intr-adevar incurajati sa-si schimbe obiceiurile de stat pe scaun daca vad cu ochii lor si daca li se explica, pas cu pas, unde gresesc.
Toti cei care doresc sa testeze dispozitivul ErgoMouse, prezentat in premiera in Romania, cu ocazia acestui eveniment, si sa beneficieze de recomandarile unui specialist in ergonomie se pot adresa companiei noastre, importatoare si distribuitoare de mobilier ergonomic de la branduri de prestigiu, recunoscute in lumea intreaga. Va stam la dispozitie la numerele de telefon: 021.207.90.98, 0721.17.25.67 si pe adresa de e-mail: Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , www.hansen.ro. (Foto: Dragos Cristescu)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy