Sambata, 20 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Lysi Pentru o sanatate de fier…


Pentru o sanatate de fier…

Email Imprimare

Am primit de la viata destule daruri, insa nu si pe cel al „sanatatii de fier”. Am fost extrem de sensibila de mica: cate o raceala toamna si primavara si cine stie cate pe parcursul iernii. Si nu din acelea care pun in miscare doar batista. Dimpotriva, raguseli si pierderi de voce, frisoane, febra, vertijuri, repaus prelungit la pat si, inevitabil, tratament antibiotic. Cu cat ma imbracau ai mei mai gros, cu atat racelile ma biruiau mai repede.
La vremea respectiva, educatia pentru sanatate nu era chiar un punct forte al societatii. N-as putea afirma ca este asa nici in societatea in care traim, insa, acum, avem sansa de a ne informa si de a alege. O raceala nu presupune musai tratament antibiotic. Uneori, nici nu e indicat. Poti opta pentru un tratament natural, ale carui beneficii s-ar manifesta si in ceea ce priveste preventia.
Asadar, in momentul de fata, orice semn de guturai ma determina sa merg la un magazin de profil pentru a cumpara un tratament natural. Internetul a devenit o nesperata sursa de informare pentru corelarea simptomelor cu produsul ales. Cu atat mai mult cu cat serviciul imi este intr-un mediu cu o arie larga de manifestare a afectiunilor gripale de tot felul: scoala, lucrul cu elevii.
Copila mea, de-acum adolescenta, a preluat aceeasi predispozitie la raceli. Cu strangere de inima, imi amintesc de faptul ca nu treceau doua luni, prunc fiind, sa nu aiba nevoie de un tratament injectabil, iar mai tarziu oral. Eram disperata. O scoteam la aer zece minute si primea imediat tratament zece zile. Toate precautiile erau in zadar. Nici fularul nu s-a dovedit o bariera suficienta... Ajunsesera medicii sa se intrebe daca nu e ceva in neregula cu sistemul imunitar. Toate testele au dovedit contrariul. Pe mine insa m-au determinat sa gandesc si la alte tipuri de tratament decat cel alopat.
Astfel, din reviste am aflat despre tratamentele cu echinaceea, capsule ce au un rol semnificativ in intarirea sistemului imunitar si chiar in tratamentul racelii. Am citit despre anumite alimente eficiente in acest sens: carne de curcan, usturoi, suc de legume, supa de pui etc. O descoperire a mea recenta, intermediata de comunicarea electronica, o constituie produsele Lysi, in special capsulele din ulei din ficat de rechin, poate cele mai eficiente pentru mine si copila mea in aceasta problema. De altfel, in iarna ce tocmai a trecut, guturaiul ne-a chinuit mai putin, formele sale de manifestare au fost mult mai usoare, ceea ce dovedeste eficienta tratamentelor naturale atat in preventie, cat si in tratament.
Trebuie sa recunosc faptul ca acum e mult mai usor sa gasesti solutia optima pentru astfel de probleme de sanatate. Ca sa nu mai vorbim despre multiplele surse de informare! Acum, pricepi repede ca natura iti ofera tot ce ai nevoie. Trebuie doar sa vrei... (Lacramioara M.)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy