Gripa ataca organismele slabite
Pentru intarirea mucoasei, excelenta este si mierea cu otet de mere la care, o data pe saptamana, puteai sa adaugi si o picatura de Lugol, care din pacate nu se mai gaseste. Ceaiurile cu miere si rom erau si ele nelipsite. Si oamenii erau mai sanatosi.
In tarile nordice, uleiul de rechin era, la randul lui, un remediu cunscut din batrani in lupta impotriva infectiilor si pentru vindecarea ranilor. Cunoscand aceste traditii am fost fericit cand am gasit la noi uleiul din ficat de rechin. Si nu cred ca este o autosugestie, dar de cand l-am descoperit, practic, n-am mai avut parte de nici o gripa. E adevarat insa ca am introdus in alimentatia zilnica si uleiul din ficat de cod si uleiul de peste Omega 3. Uleiurile astea sunt si foarte bune la gust, astfel incat le folosesc nu drept capsule, ci la sticla si prepar cu ele niste delicioase salate de peste. Dar consum zilnic cateva linguri. Atat Omega 3, cat si vitamina D sunt esentiale pentru sanatatea noastra si pentru intarirea organismului. Am citit mai multe articole despre importanta vitaminei D pentru stimularea sistemului imunitar si sunt convins ca rezultatele pe care le-am obtinut se datoreaza si faptului ca le-am asociat, bucurandu-ma de efectele lor conjugate. Oricum, indiferent care sunt explicartiile, pentru mine e important ca am scapat de cosmarul gripei. (Adrian)