Miercuri, 24 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Lysi Despre traditie si un stil de viata sanatos


Despre traditie si un stil de viata sanatos

Email Imprimare

Stiinta despre efectele plantelor medicinale a fost transmisa pe cale orala, iar in zilele noastre explozia de informatii de pe piata  ne da argumente in plus pentru a opta pentru sanatate folosind produse naturale. Intentionez sa primesc primavara in sufletul meu schimband optica vizavi de sanatatea corpului meu. Voi achizitiona in primul rand multe produse naturale pentru sanatatea intregului trup. Sunt sigura ca voi avea satisfactii certe. Folosesc masti de fata, gat si decolteu atat de tip peeling cat si tonice. O masca faciala ce are la baza gel brut de aloe vera este cu mult mai benefica decat cele mai scumpe produse pentru ingrijire ce pot fi gasite. Planta de aloe vera o plantez eu insami si o folosesc.

Musetelul este planta mea preferata si il folosesc cu succes atat pentru ten, cat si ca ceaiuri pentru intreaga familie. Are proprietati antiinflamatoare, analgezice, antiseptice, antihistaminice, antispastice, cicatrizante, gastrice, actiune emolienta, tonic capilar. Coada soricelului si galbenelele sunt, de asemenea, parte integranta a meniului micului dejun, aceste plante in amestec in ceaiuri fiind o sursa de sanatate. Ceaiul de tei intruneste in mod neasteptat doua calitati care in aparenta se exclud: aceea de stimulator si de calmant al sistemului nervos, motiv pentru care este recomandat persoanelor tensionate, supuse conditiilor de stres. Ceaiul de Paducel curata creierul de toxine si intareste tesuturile si vasele de sange. Echinacea o folosesc cu precadere in raceli si probleme respiratorii de genul bronsitelor, infectii urinare, ea vindeca si reface pielea. Pe timp de iarna este ideala.
Planta de Rostopasca este depurativa si ajuta la cresterea numarului de globule rosii. O recomand, asociata cu urzicile si mladitele de soc, conform sfaturilor bunicii mele. Pentru ca in familia mea sunt persoane mai in varsta care au probleme cu hipertensiunea arteriala, implicit stari de irascibilitate, le pregatesc tinctura de sunatoare. Chiar functioneaza aceste remedii naturiste ce la avem la indemana - florile sterile ale plantelor, dupa recoltare, le usuc la soare si le pastrez in saculete de panza sau pungi de hartie. Sunt hotarata sa uzez la maximum de toate minunatiile lasate de natura.
Am in vedere un alt produs spre care imi voi indrepta atentia: Mierea. Orice tip de miere are proprietati specifice: mierea de levantica lecuieste tusea si durerile de gat, mierea de tei usureaza starile febrile si durerile gastrice, previne migrena, fiind un bun mijloc profilactic si remediu in pneumonii, astm bronsic, stari nervoase, tuberculoza; mierea de brad este utila in bolile cailor respiratorii, cea de salcam este un bun calmant si tonic, mierea de castan salbatic creste tensiunea arteriala, mierea de castan comestibil are actiune antimicrobiana, mai ales in bolile de stomac, intestinale si renale; mierea de izma este buna ca leac impotriva durerilor, antihemoragic, tonifiant, mierea de floarea-soarelui, utila in bronsite si boli de stomac. Mierea de flori de camp are o puternica actiune antimicrobiana, cea de livada (de pomi fructiferi) vindeca afectiunile renale, pulmonare si intestinale.
Mierea de munte are calitati deosebite in bolile de cai respiratorii si in alergii, fiind o insumare de substante nutritive si curative. Datorita efectului ei de a improspata pielea, mierea este o componenta principala in multe masti pentru ten. Una dintre cele mai bune masti este cea facuta din miere si argila. Sunt evidente avantajele folosirii mierii in industria cosmetica. Ea are rolul de curatare a porilor. O alta masca este cea facuta din miere, o lingurita de glicerina, un sfert de cana de faina si un ou. Aceasta masca improspateaza aspectul general al fetei si mareste flexibilitatea acesteia. Mierea ajuta si parul. Pentru ca parul sa straluceasca este recomandat ca acesta sa fie tratat cu un amestec de miere, apa si suc de lamaie. De asemenea, mierea mai are o proprietate mai putin cunoscuta. Ea ajuta la curatarea dintilor. O lingurita de miere intr-o cana cu apa calduta este tot ce trebuie pentru o dantura sanatoasa. Daca se spala gura cu acest amestec, mierea curata si omoara germenii si ofera o repiratie mai proaspata.
Primavara este momentul propice pentru un nou mod de abordare in a-ti revigora organismul. Si, ca atare, de ce l-am inunda cu chimicale de care nu are nevoie, fie ele legale sau nu? Atat timp cat ne putem permite sa mancam bio, macar intr-o anumita masura, de ce sa nu ne cheltuim banii cu folos? Daca vrem sa ducem o viata sanatoasa ar putea fi de ajuns sa inlocuim o parte din alimentele procesate (fast food, dulciuri) cu legume si fructe. Cosmeticele bio sunt facute numai din plante, fara parabeni, ftalati, uree sau alte substante periculoase pentru piele si intregul organism. Sunt absolut necesare celor care vor o viata bio, pentru ca toate chimicalele din cosmeticele clasice pot sa treaca rapid in sange, prin intermediul pielii. Termenul de natural poate fi folosit de orice producator, fie ca il respecta, fie ca nu. Pe cand eticheta organica o obtin doar cei care se supun legislatiei specifice si primesc certificarea de la organismele abilitate. Un produs cosmetic natural, chiar daca este facut din plante, poate sa contina conservanti, coloranti si alte chimicale. Spun asadar un Da raspicat pentru o viata sanatoasa pentru ca suntem prea saraci pentru a folosi produse ieftine, ineficace. (Anelia Dogaru Goncea)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy