Vineri, 29 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Lysi Omega 3, esential pentru sanatatea noastra


Omega 3, esential pentru sanatatea noastra

Email Imprimare

O serie de studii recente au demonstrat efectul pozitiv al acizilor grasi Omega 3 in poliartrita reumatoida, precum si efectele impresionante asupra sanatatii aparatului cardiovascular si o reducere semnificativa a riscului general de imbolnavire. E bine sa ne reamintim ca in general poliartrita reumatoida este insotita si de probleme cardiovasculare. Astfel, in cazul poliartritei reumatoide active, un aport suficient de Omega 3 poate echivala ameliorarea simptomatica indusa de tratamentul cu antiinflamatoare nesteroidiene.

De altfel este bine cunoscut faptul ca anumite populatii, precum cele din Japonia, din Islanda, eschimosii sau cei din regiunea mediteraneeana, care consuma mult peste bogat in Omega 3, se imbolnavesc mai rar de inima. In plus, cercetarile arata ca Omega 3 joaca un rol esential in pastrarea bunei dispozitii si a sanatatii, astfel ca acesti acizi grasi polinesaturati au fost numiti si "elixirul fericirii". Actiunea benefica a acizilor grasi Omega 3 se extinde insa asupra unei categorii mult mai largi de afectiuni, ei fiind esentiali pentru buna functionare a intregului organism.
Importanta acizilor grasi Omega 3, numiti si esentiali, se explica si prin faptul ca alaturi de Omega 6, fac parte din structura membranelor tuturor celulelor din corp, iar acidul gras DHA constituie 60% din creierul uman. In acelasi timp faptul ca organismul nostru nu-i poate sintetiza singur, iar alimentatia noastra curenta este mereu mai saraca in Omega 3 ne explica de ce carenta de Omega 3 devine mereu mai frecventa si mai severa, conducand la o continua degradare a starii noastre de sanatate.
Este, de asemenea, important de stiut ca acizii grasi Omega 3 blocheaza productia enzimei care distruge cartilajul in cazul osteoartritei si a poliartritei reumatoide. In acelasi timp, efectul antiinflamator face ca pacientii cu artrita sa aiba mai putine dureri si sa se reduca nivelul de umflaturi si de anchilozare.
Produsul Omega-3 si Glucozamina de la Lysi imbina efectele benefice ale acizilor grasi Omega 3, EPA si DHA, cu cele ale sulfatului de glucozamina si a sulfatului de condroitina si cu cele ale vitaminei C si E obtinandu-se astfel o eficienta exceptionala in tratarea articulatiilor, oferind o protectie sporita cartilajelor. Se obtine astfel atat o reducere a inflamatiei si a durerii articulare, cat si o stimulare a formarii colagenului si o refacere a cartilajelor.


Comentarii (1)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy