Joi, 25 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Lysi Uleiul de peste, un supliment deosebit de benefic


Uleiul de peste, un supliment deosebit de benefic

Email Imprimare

Cei mai in varsta dintre noi ne aducem aminte de vremurile in care copiii primeau ulei de peste ca supliment alimentar. Desi era foarte sanatos si benefic, ajutand cresterea, problema era gustul destul de neplacut. Intre timp, lucrurile s-au imbunatatit mult. Astazi, producatorii de ulei de peste au atins performante de nebanuit, ceea ce face posibil ca acest "aliment" sa faca parte si din meniul copiilor, chiar si al celor foarte mici. Desigur, uleiul de peste, gratie proprietatilor sale, este indicat la toate varstele. In Romania, se gasesc acum in magazine mai multe tipuri de ulei de peste.

Uleiul din ficat de cod este bogat in acizi grasi Omega 3 si vitamina D. Odinioara, era dat copiilor in scoli si gradinite (in unele tari, gratuit) pentru prevenirea si combaterea rahitismului. Uleiul din ficat de cod produs in Islanda este deosebit de eficient, caci este foarte pur. E obtinut din peste din apele Atlanticului de Nord si ale Oceanului Arctic, prin tehnologii de ultima ora. Poate fi administrat chiar si copiilor foarte mici, de cateva luni. Pe langa aportul de vitamina D si de vitamina A, chiar mai important este aportul de Omega 3, care imbunatateste functia cognitiva a copiilor, ajutand la dezvoltarea optima a creierului. S-a constatat ca acei copii care iau in mod regulat acest ulei se pot concentra mai bine si au o imunitate mai buna, nefiind afectati de afectiunile sezoniere. Forma lichida a acestui produs e cea mai indicata pentru copiii mici, de pana la 4 ani, caci capsulele sunt mai greu de inghitit. In plus, forma lichida se absoarbe mai usor in organism. Desigur, si adultii pot opta pentru aceasta varianta.
Cu totii avem nevoie de un aport suplimentar de Omega 3, pentru a completa cantitatile pe care le luam din alimentatie. In plus, s-a constatat ca avem nevoie de mai multa vitamina D decat se stia pana acum, deoarece aceasta, pe langa rolul de sustinere a absorbirii calciului, ajuta foarte mult la cresterea imunitatii.
Exista si un produs special, mai complex, uleiul din ficat de cod pentru copii, obtinut din ficat de cod si din ton, care contine o cantitate crescuta de vitamina D si de Omega 3 DHA, care este principalul constituent al creierului. Acest ulei ii ajuta pe copii in perioada de crestere rapida, atat la formarea oaselor si a dintilor, cat si la cresterea capacitatii cognitive.
De asemenea, exista ulei din ficat de cod cu aroma de lamaie si ulei din ficat de cod sub forma de capsule.
Un alt tip de ulei de peste islandez disponibil la noi in tara este uleiul pur de peste cu Omega 3, in forma lichida. Contine 30% Omega 3, are aroma naturala de lamaie si e foarte usor de administrat, asimilandu-se foarte bine in organism.
Alt tip de ulei este uleiul Omega 3 Forte, un ulei concentrat, cu 60% continut de Omega 3, sub forma de capsule de 1 g. Este deosebit de benefic pentru persoanele care au afectiuni cardiace.
Un produs nou, care vine tot din Islanda, este uleiul de peste Omega 3 pentru copiii peste 4 ani. Are o aroma foarte placuta, de fructe, iar capsulele sunt masticabile, semanand cu guma de mestecat.
Recomandarea este ca sticlele de ulei de peste sa fie tinute la rece, in frigider, iar urmele de ulei care se scurg pe gatul sticlei sa fie curatate, caci, in contact cu aerul, uleiul de peste se oxideaza, dand nastere acelui miros neplacut specific.
Uleiul din ficat de rechin are efecte deosebite pentru stimularea imunitatii, fiind unul dintre cele mai puternice remedii naturale impotriva racelii si gripei si ajutand la vindecarea ranilor.
Acizii grasi Omega 3 sunt importanti pentru sanatatea noastra pentru ca ei se gasesc in membranele tuturor celulelor noastre si in creier. Omega 3 hraneste creierul si il ajuta sa functioneze in mod optim. Ajuta, de fapt, intregul sistem nervos. Combate depresia si depresia post-partum, care a fost pusa in legatura cu un nivel foarte scazut de Omega 3. De aceea, e important ca femeile sa consume acesti acizi grasi atat in sarcina, cat si dupa sarcina, cand ei se transmit si copilului, prin laptele matern. In plus, Omega 3 are efect antiinflamator si mentine membranele celulare flexibile si permeabile. Alte tipuri de grasimi, cum ar fi cele solide, fac ca aceste membrane sa devina rigide si impermeabile, blocand fluxurile ionice de la acest nivel. Organismul nostru nu poate produce acesti acizi esentiali, astfel ca ii putem obtine doar prin aport alimentar. Deoarece hrana noastra obisnuita contine tot mai putin astfel de acizi, suplimentele pe baza de ulei de peste devin o sursa importanta.
Invitata la emisiunea Omul priceput difuzata ieri de canalul Trinitas TV, doamna Daniela Draghicescu, reprezentant Lysi, a vorbit despre beneficiile uleiului de peste asupra sanatatii si frumusetii.

 


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy