Joi, 28 Mar

Ultimele Titluri :


Blog Lysi

Uleiul de peste in bucatarie

Email Imprimare

Cateodata avem timp sa gatim pe indelete, asa cum ne place, cu ingrediente proaspete si savuroase. Altadata nu avem cum sa ne punem in aplicare toate fanteziile culinare si trebuie sa ne gatim ceva rapid, cu ce avem prin frigider sau prin congelator. Asa ca, prevazatori fiind, e bine ca intotdeauna sa avem la indemana peste congelat. Poate fi rapid transformat intr-o mancare gustoasa si savuroasa. Trebuie sa stiti insa cateva trucuri! De multe ori pestele congelat nu are chiar gustul pe care ni l-am dori, se mai intampla sa fie ceva cam fad, insa putem sa-i imbogatim gustul, simplu, folosind ulei de peste. Asa cum e bine sa avem in casa ulei de masline, e bine sa avem si o sticla de ulei de peste. Nu numai pentru a-i da copilului cate o lingurita de ulei de peste in fiecare zi, in lunile de toamna si de iarna, asa cum facem in mod traditional, ci si pentru trucurile noastre de gospodine pricepute care pregatesc mancaruri de-ti lasa gura apa.
Va sugeram o reteta cu peste, care a fost prezentata in cadrul emisiunii Impreuna in Europa (TVR 2), realizata de Maria Terzian, emisiune din care puteti afla cateva sfaturi de la Cecilia Caragea, un bun promotor al unui stil de viata sanatos, si de la Paul Surlariu, bucatar priceput la Casa Satya, un restaurant linistit al Bucurestiului, unde puteti descoperi armonii culinare, ceaiuri fantastice, dulciuri suprinzatoare. Dar, pana una alta, felul de baza: Dorada la cuptor!

Omega 3, esential pentru sanatatea noastra

Email Imprimare

O serie de studii recente au demonstrat efectul pozitiv al acizilor grasi Omega 3 in poliartrita reumatoida, precum si efectele impresionante asupra sanatatii aparatului cardiovascular si o reducere semnificativa a riscului general de imbolnavire. E bine sa ne reamintim ca in general poliartrita reumatoida este insotita si de probleme cardiovasculare. Astfel, in cazul poliartritei reumatoide active, un aport suficient de Omega 3 poate echivala ameliorarea simptomatica indusa de tratamentul cu antiinflamatoare nesteroidiene.

Omega 3, esential pentru sanatatea creierului

Email Imprimare

Acizii grasi Omega 3 sunt acizi esentiali, pe care organismul nu ii poate produce. De aceea, alimentatia noastra trebuie completata cu alimente sau cu suplimente nutritive ce contin Omega 3, sursa principala fiind pestele de apa rece, de tipul somon, cod, hering sau macrou. In plus, pestele de apa rece este singurul aliment cu un echilibru optim intre Omega 3 si Omega 6. Omega 3 este foarte important pentru persoanele de toate varstele si mai ales pentru copii. Creierul unui nou-nascut este alcatuit din lipide in proportie de 50-60%, iar pentru a se dezvolta corespunzator, creierul are absoluta nevoie de Omega 3, care favorizeaza formarea neuronilor si intervine in transportul de glucoza, principalul carburant al creierului. Dintre acizii grasi Omega 3 se distinge acidul docosahexaenoic (DHA), care joaca un rol deosebit in dezvoltarea sistemului nervos central, dovedindu-si eficienta si in combaterea unor forme de depresie si a unor afectiuni precum ADHD. Aflati si alte informatii utile despre Omega 3 si proprietatile sale, dar si despre diferentele dintre Omega 3 si Omega 6, din interventia doamnei Daniela Draghicescu, Director de vanzari Saga Sanatate, in rubrica Ce se intampla, doctore?, difuzata la PRO TV.

Solutia problemelor articulare

Email Imprimare

Afectiunile articulare devin, pe zi ce trece, o problema tot mai serioasa. Artrozele si reumatismele degenerative reprezinta o problema majora pentru cei care au peste 40 de ani. Traumatismele, fie ele rutiere, sportive sau casnice, urmate de imobilizare, interventie chirurgicala si programe de recuperare, risca si ele sa evolueze spre o degradare articulara. Pe masura ce creste speranta de viata, devine tot mai importanta posibilitatea de a gasi remedii pentru aceste probleme, remedii ce pot fi administrate pe termen lung fara efecte secundare. Totodata, trebuie avut in vedere faptul ca, in multe cazuri, chirurgia nu reduce durerea articulara mai mult decat fizioterapia si antialgicele, concluzie la care a ajuns si un studiu publicat in The New England Journal of Medicine. In momentul de fata, o atentie speciala este acordata glucozaminei si condroitinei, care fac parte integranta din compozitia cartilajului. Ele actioneaza sinergic si pot fi administrate pe termen lung, neavand efecte secundare semnificative.

Retete islandeze la sfarsit de an

Email Imprimare

Kleina sau Kleinur este o reteta ce se bucura de mare succes in randul locuitorilor Islandei de cel putin doua secole. Pregatita, odinioara, in casa, Kleina este servita astazi la Cafe Paris, din piata Austurvollur din Reykjavik, dar si in mai toate patiseriile de pe teritoriul Islandei, numarandu-se printre delicatesele cele mai apreciate de turisti.

<< Inceput < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ...18 Inainte > Sfarsit >>