Marti, 23 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Iwostin Remedii pentru pielea uscata


Remedii pentru pielea uscata

Email Imprimare

Acum, cand ne apropiem cu pasi repezi de sezonul rece, trebuie sa acordam pielii o atentie sporita. Vom evita astfel una dintre cele mai frecvente si mai neplacute probleme de care ne lovim in aceasta perioada a anului: uscarea si deshidratarea pielii. De la remedii naturiste pana la dermatocosmetice, puteti alege dintr-o gama variata de solutii, pentru ca pielea uscata sa nu va dea batai de cap! Cum stim ca mai ales persoanele trecute de prima tinerete se confrunta cu aceasta probleme – pielea uscata – compania noastra a pregatit o gama speciala in acest sens – Iwostin Lipidia.

Departe de a fi o problema incurabila, pielea uscata se trateaza simplu, prin hidratarea zilnica. Aproape toata lumea, indiferent de varsta, se confrunta cu senzatiile neplacute provocate de uscarea pielii: mancarimi, descuamare, crapare sau, in cazuri extreme, sangerari. Pielea se poate deshidrata indiferent de caracteristicile sale genetice. Chiar si o persoana cu pielea grasa poate avea pielea uscata in anumite momente sau in anumite parti ale corpului. Pentru doamne, uscarea pielii antreneaza o problema in plus: ridurile devin mai vizibile.
Cum se produce uscarea pielii? Cu cat aerul este mai uscat, cu atat absoarbe mai mult umiditatea degajata de piele, producand deshidratarea acesteia. Este totusi normal si de dorit sa se produca o anumita evaporare constanta a apei continute in piele, pentru a se mentine astfel temperatura corporala optima. Daca am examina stratul epidermic la microscop, am observa la suprafata o pelicula protectoare subtire, alcatuita dintr-un amestec de substante grase si apa. Materia grasa provine din sebum, produs de glandele sebacee localizate in piele. Sebumul are rolul de a lubrifica pielea, de a-i conferi suplete si a o proteja de uscare. Apa este produsa de glandele sudoripare. Atunci cand aceasta bariera naturala este modificata, intervine uscarea pielii. Cremele si lotiunile hidratante recreaza bariera protectoare, rehidratand epiderma.
Starea pielii depinde de elemente multiple, de la structura si cantitatea de glande sudoripare si sebacee la factori exteriori, precum frigul, vantul sau poluarea. Insa si noi purtam o parte din vina, deoarece, fara sa fim constienti, anumite obiceiuri ne fac pielea sa sufere, precum utilizarea unui sapun prea bazic. Atentie si la baile cu apa foarte calda, care dizolva sebumul sau la expunerea excesiva la soare sau vant. O piele foarte uscata poate fi si indiciul unei carente alimentare, a unei alergii sau afectiuni cutanate (eczema sau psoriazis).
Iata, in continuare, cateva sfaturi pentru a preveni uscarea pielii. Hidratati-va suficient, consumand aproximativ doi litri de lichide zilnic. Evitati pe cat posibil consumul de alimente si bauturi pe baza de cafeina (excesul de cafeina creste eliminarea lichidelor prin urina). In schimb, privilegiati in dieta alimentele bogate in antioxidanti (vitaminele A, C si E).
Se recomanda curatarea pielii uscate cu un lapte hidratant si clatirea cu o lotiune non-alcoolica. Apoi se aplica o crema protectoare, bogata in vitamine si ceramide, pentru a reconstrui bariera cutanata. Cateva picaturi dintr-un ulei esential, aplicate pe fata inainte de curatare, vor spori efectul hidratant al produselor de ingrijire. O data sau de doua ori pe saptamana, se poate face un gomaj bland, insotit de o masca hidratanta. La sfarsitul zilei, nu uitati sa va demachiati si sa aplicati o crema nutritiva de noapte.
In ceea ce priveste sapunurile, este bine de stiut ca majoritatea sapunurilor antibacteriene si a celor foarte parfumate tind sa usuce pielea, din cauza alcoolului continut. Orientati-va catre sapunurile pe baza de substante hidratante, precum glicerina sau untul de karite.
Bunicile noastre aveau mereu mici trucuri cu efecte maxime pentru frumusete! Printre acestea se numara si uleiurile esentiale sau extractele de plante cu proprietati hidratante si nutritive: Aloe Vera, uleiul de soia sau uleiul de amanda, toate sunt remedii eficiente pentru hidratarea pielii uscate. Nu uitati ca o piele uscata neglijata mult timp poate degenera in probleme serioase, precum dermatita!
Pentru ca este intotdeauna mai bine sa previi decat sa tratezi, compania noastra, Nepentes, a creat, in cadrul laboratoarelor Iwostin, gama Lipidia, conceputa special pentru pielea foarte uscata, lipsita de elasticitatea naturala. Datorită formulei extrem de bogate, produsele din gama Iwostin Lipidia completeaza deficitul de lipide existente in piele (ceramide, acizi grasi, ceara si colesterol). Deficitul de lipide in piele duce la cresterea permeabilitatii stratului cornos al epidermei si la o pierdere mai rapida a apei. Crema lipidica, lotiunea lipidica si gelul lipidic pentru spalare au in compozitie ingrediente active esentiale, printre care uleiul de jojoba, uleiul de avocado si cel de macadamia si apa termala de Iwonicz Zdroj. Utilizate cu regularitate, produsele din gama Lipidia reconstruiesc pe termen lung si intaresc structura lipidica naturala a pielii, redandu-i fermitatea si elasticitatea.(Foto: Stock.XCHNG)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy