Vineri, 29 Mar

Ultimele Titluri :


Doamnele si acneea

Email Imprimare

Fara a fi o boala incurabila, acneea poate avea consecinte vizibile asupra calitatii vietii persoanelor afectate, pe termen lung, mai ales daca acestora le lipseste increderea in sine. Iar cei vizati nu sunt doar adolescentii, ci si persoanele adulte.

Se crede in general ca acneea este o boala a tineretii, care dispare odata cu inaintarea in varsta. Insa astazi se observa ca din ce in ce mai multi adulti se numara printre victimele acneei, mai ales femeile cu varsta cuprinsa intre 25 si 40 de ani. De exemplu, un studiu efectuat in Franta in 2001 a ajuns la concluzia ca 41% dintre femeile adulte din aceasta tara sufera de acnee. Dintre acestea, 17% prezentau o forma serioasa a bolii, in timp ce 21% sufereau de asa-numita acnee fiziologica, incadrata in limite normale (mai putin de 5 cosuri). In aceste cazuri, acneea se manifesta prin aparitia cosurilor in jurul gurii si pe barbie, eruptiile devenind mai pronuntate in perioada premenstruala.
Inca nu se cunosc cu precizie cauzele acneei, insa cercetatorii au propus mai multe ipoteze. Femeile au o viata din ce in ce mai incarcata, eforturile de a impaca viata profesionala cu viata de familie lasand urme vizibile nu numai la nivel mental, ci si la nivel fizic, aspectul pielii fiind un exemplu in acest sens. Asadar, stresul si poluarea se numara printre vinovati, in schimb studiile arata ca metodele contraceptive nu au legatura cu aceasta boala. In plus, se pare ca, in loc sa protejeze pielea, utilizarea abuziva de cosmetice nu face decat sa o agreseze. Potrivit studiilor, femeile cu acnee ar folosi mai mult fond de ten si ar consuma o cantitate mai mare de anxiolitice sau de somnifere, ceea ce conduce la concluzia ca, in ciuda progreselor inregistrate de industria cosmetice in ultimii ani, anumite produse de infrumusetare pot favoriza aparitia sau perpetuarea acneei.
Atentie deci la produsele de machiaj! S-ar putea ca, din dorinta de a ascunde unele mici imperfectiuni, sa ne trezim cu probleme chiar mai neplacute: puncte negre sau cosuri. Daca suferiti deja de acnee, machiajul este posibil, insa este preferabil sa recurgeti la produse non-comedogene, precum cele disponibile in farmacii. In orice caz, tenul trebuie demachiat zilnic si apoi clatit bine cu apa. Crema de zi sau crema de noapte se aplica doar pe pielea curatata in prealabil.
Pentru toate acelea dintre dumneavoastra care se confrunta cu neplacerile provocate de acnee, compania noastra, Nepentes, a inclus printre gamele brandului Iwostin si gama Purritin, special conceputa pentru a raspunde nevoilor deosebite ale pielii afectate de leziunile acneice. Poate vi s-a intamplat ca, exact atunci cand va pregateati sa iesiti din casa, sa descoperiti un musafir inoportun pe tenul dumneavoastra: un cos sau un punct negru. Ca sa va asigurati ca nu o sa va strice ziua, ar fi bine sa aveti mereu la indemana corectorul Iwostin Purritin, creat pentru a masca si elimina imperfectiunile. Actiunea antiinflamatorie, antibacteriana si calmanta a corectorului se datoreaza substantelor active atent selectionate, printre care se numara uleiul din arbore de ceai si extractul de smirna. Pentru a reda aspectul mat zonelor tenului cu tendinte de ingrasare, unde pielea este sensibila si alergica, va puteti baza pe emulsia matifianta Purritin, care nu numai ca exfoliaza delicat celulele moarte ale epidermei, ci poate fi folosita si ca baza pentru machiaj. Si pentru a va asigura ca ziua urmatoare va va surprinde in forma maxima, puteti conta pe crema de noapte Iwostin Purritin, ale carei substante active regleaza cantitatea de sebum din piele, avand, in acelasi timp, actiune antiinflamatorie si antibacteriana. (Foto: Stock.XCHNG)

 

Comentarii (2)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy