Joi, 28 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Iwostin Bronzarea sanatoasa e graduala


Bronzarea sanatoasa e graduala

Email Imprimare

Cine nu-si doreste un bronz stralucitor? Trebuie sa nu uitam insa ca expunerea la soare sau, in general, la radiatia ultravioleta este extrem de periculoasa, astfel incat trebuie sa fim cat se poate de precauti si, in primul rand, sa intelegem cum se realizeaza bronzul. Acesta reprezinta reactia de aparare a pielii la actiunea radiatiei ultraviolete si consta intr-o hiperpigmentare ce apare cu o intarziere de aproximativ 72 de ore. Este determinata preponderent de radiatia UVB, care stimuleaza melanogeneza, si doar intr-o mult mai mica masura de cea de tip UVA. Cantitatea de melanina produsa si, cu aceasta, nivelul de pigmentare depind insa intr-o masura decisiva de tipul de piele.

Melanina se acumuleaza in celula intre nucleul acesteia si suprafata celulei expusa la lumina, protejand astfel ADN-ul aflat in nucleu impotriva efectelor distructive ale radiatiei UV. Dar mai ales la inceputul procesului de bronzare protectia asigurata de melanina prezenta in celule este cu totul insuficienta. In acelasi timp, trebuie avut in vedere faptul ca melanina se acumuleaza in celulele profunde si dureaza pana ce acestea migreaza spre suprafata epidermei. Pe toata aceasta perioada de bronzare, in care avem o crestere a cantitatii de melanina in celule si pigmentarea intregului strat de celule, pielea continua sa fie extrem de sensibila. Tocmai din acest motiv este absolut necesar ca procesul de bronzare sa fie lent si progresiv, pentru a da timp epidermei sa-si creeze sistemul de protectie fara a o agresa excesiv. Nu trebuie uitat ca arsurile apar in momentul in care pigmentul protector al pielii este incapabil sa faca fata unei expuneri excesive la soare. 
In acelasi timp, bronzul trebuie intretinut, caci el se pierde treptat pe masura ce imbatranesc celulele si se exfoliaza luandu-le locul altele noi care in absenta radiatiei solare nu vor beneficia de pigmentarea dorita. Astfel este recomandat ca pregatirea bronzului sa fie realizata acum, la inceputul primaverii, urmand ca sa fie apoi intretinut pentru ca expunerile ulterioare la soarele puternic al verii sa nu ne prinda nepregatiti. Dar atentie! Pentru pielea puternic depigmentata, cu care majoritatea dintre noi am iesit din iarna, chiar si soarele aparent bland al primaverii poate fi periculos. Tocmai de aceea trebuie sa avem grija sa ne ingrijim si sa ne protejam pielea in mod adecvat pentru a-i permite sa se bronzeze treptat fara a o leza. Astfel ne vom bucura si noi de un bronz perfect si demn de invidiat. Cu cosmeticele de la Iwostin este un deziderat usor de atins. Si tot ele ne vor ajuta sa o ingrijim si in continuare, caci, oricat ne-am bronza pielea, oricum va necesita in continuare o protectie adecvata.
Pentru aceasta perioada va recomandam crema intens hidratanta cu SPF 20 Iwostin Sensitia, balsamul de buze cu SPF 30 Iwostin Sensitia si crema pentru maini cu SPF 10 Iwostin Sensitia. (Foto: Stock.XCHNG)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy