Luni, 22 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Iwostin Cum sa ne alegem crema de protectie solara


Cum sa ne alegem crema de protectie solara

Email Imprimare

Traversam o perioada de intensa activitate solara, a carei influenta asupra planetei pe care locuim si asupra noastra, implicit, este amplificata si de nivelul alarmant atins de gaura din stratul de ozon de deasupra regiunii arctice. In plus, se apropie vacanta de vara si este mai bine sa ne informam din timp, ca sa nu fim luati pe nepregatite! Multe dintre efectele nedorite ale activitatii solare intense asupra pielii (de la riduri, pete si cuperoza pana la cancer) ar putea fi evitate daca am folosi produse de ingrijire adecvate, precum cremele cu factor de protectie.

Dupa cum stim, soarele emite raze, vizibile - lumina sau invizibile - ultaviolete (UV) si infrarosii. Razele cu cel mai puternic impact asupra pielii sunt ultravioletele, clasificate, la randul lor, in functie de intensitate, in raze UVA, UVB si UVC. Daca razele de tip UVC sunt oprite de atmosfera, razele UVA si UVB ajung pe pamant chiar si atunci cand este innorat. Se pare ca stratul de nori nu blocheaza decat 10% din razele UVA.
UVA reprezinta 98% din razele ultraviolete. Ele nu incalzesc, in schimb patrund pana la nivelul dermei, conducand la formarea radicalilor liberi si alterand chiar codul genetic al celulelor. Razele UVB nu reprezinta decat 2% din ultraviolete. Nu patrund decat foarte putin in piele, insa sunt responsabile atat pentru fenomenul de bronzare, cat si pentru insolatii. UVB ataca straturile superficiale ale pielii, ducand la aparitia petelor pigmentare.
La expunere moderata, razele UVA pot fi benefice, mai ales datorita producerii de vitamina D (actiune antirahitica), actiunii antidepresive si potentialului lor de a remedia anumite probleme cutanate. Expunerea prelungita la UVA si UVB deterioreaza pielea, imbatranind-o prematur si sporind riscul de cancer, iar sistemul nostru de aparare nu poate face fata singur la aceste efecte.
Din fericire, astazi putem alege dintr-o paleta larga de creme si lotiuni cu factor de protectie solara, gandite special pentru a ne proteja pielea de eventualele probleme cauzate de expunerea la soare. De ce trebuie sa tinem cont in alegerea cremei potrivite? In principal, de factorul de protectie solara (FPS sau, in engleza, SPF), care indica nivelul de protectie pe care il asigura produsul in fata insolatiilor si, deci, in fata razelor UVB. SPF-ul marcheaza raportul dintre timpul necesar producerii unei insolatii cu si fara bariera de protectie. De exemplu, un factor 10 multiplica durata posibila de expunere fara risc de insolatie cu 10. Sa ne gandim la o persoana care face insolatie dupa 15 minute de expunere la soare fara protectie. Aceeasi persoana, dupa aplicarea unui produs cu SPF 10, va putea sta la soare 150 de minute fara risc de insolatie. Produsele cu SPF superior valorii 30 asigura o protectie ridicata. Pentru copii, femei insarcinate sau persoane cu pielea deschisa la culoare se recomanda chiar un SPF 50+.
Spectrul larg de protectie inseamna ca produsul poate filtra atat razele UVB, cat si pe cele UVA. Prezenta in compozitie a filtrelor chimice si celor minerale, precum oxidul de titan, dovedeste ca produsul ales contine substante recunoscute pentru eficacitatea lor in materie de protectie solara.
Iwostin Solecrin a fost gandita ca o gama de dermocosmetice capabile sa asigure protectia solara adecvata a fetei si a corpului, atat in timpul expunerii la soare, cat si dupa. In plus, gama raspunde si nevoilor tenului cuperozic. Cu SPF ce merge de la 10 la 50+, produsele din gama Iwostin Solecrin protejeaza pielea impotriva radiatiilor UVA si UVB, impiedica procesul de fotoimbatranire a pielii (datorita factorului imunologic Antileukine 6®), previn inflamatiile cutanate si pigmentarea excesiva, protejand ADN-ul celular si celulele pielii. Produsele Solecrin au o formula lejera, sunt rezistente la apa, se aplica usor si nu lasa urme albe pe piele. 

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy